Nordic Walking i Bad Gastein

Lätta stavgångspromenader i vackra omgivningar

Nordic Walking är vår lättaste vandringstyp som passar de som vill promenera i både vacker alpnatur och stadsmiljöer i ett lugnare tempo. Det är ett omväxlande vandringsprogram där vi gör allt från att vandra längs med Gasteinerdalens vackra promenader, till att besöka Bad Hofgasteins mäktiga husberg Schlossalm och sommarparadiset Zell am See. Det är en vandringsvecka fylld av vackra vyer, nya spännande intryck och härliga gemenskaper. 

Vandringssträcka: ca 6–10 km/dag
Höjdskillnad: ca 0–250 höjdmeter/dag

Att åka på en vandringsresa till Bad Gastein är en oförglömlig upplevelse. Hit reser man snabbt och smidigt med direktflyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till Salzburg, följt av en kort busstransfer ända fram till hotellet. Väl framme i charmiga Bad Gastein bor man bekvämt på något av våra fina hotell som är centralt belägna i byn. Njut av fantastisk mat från morgon till kväll och personlig service på högsta nivå. Både hotellpersonalen och våra reseledare är kända för sitt engagemang och trevliga bemötande.

Lugnt tempo och erfarna guider 

Nordic Walking är ett perfekt alternativ för livsnjutaren som vill upptäcka Alperna i ett lugnt och skönt tempo. Alla vandringar under veckan sker på lätt underlag. Vi tar oss fram på bra promenadvägar och fina vandringsleder tillsammans med våra omtyckta reseledare.

Programmet för veckan är omväxlande med nya vackra miljöer varje dag, och tillsammans kommer vi att njuta av allt det bästa som Alperna har att erbjuda. Från att vi tar liften upp till berget Schlossalm (2 050 möh) och beundrar de fantastiska alpvyerna, till att vi tar bussen till sommarparadiset Zell am See för att ta del av kultur i stadsmiljö med glaciärerna som tonar upp sig i bakgrunden.

Fantastiska smakupplevelser från morgon till kväll 

I Bad Gastein är naturligtvis också den goda maten och drycken i fokus. Under veckan kommer vi att äta de gemensamma luncherna i vackra alpmiljöer och njuta av olika lokala delikatesser. I Gasteinerdalen är hemmagjord snaps med olika smaksättningar något som i princip alla bergshyttor gärna bjuder sina gäster på. Även middagsmenyerna utgår från lokala råvaror av högsta kvalitet och med österrikiska, svenska och internationella influenser. Österrikarna är mycket duktiga vinproducenter, vilket syns på hotellens vinlistor.

Spa, golf eller spännande utflykter – njut av en vandringsfri dag mitt i veckan

Onsdagar är en vandringsfri dag. Den brukar vara uppskattad i mitten på veckan, och man väljer själv hur man vill spendera dagen. I Bad Gastein finns det en mängd olika aktiviteter man kan göra; golfa, cykla, sola eller kanske njuta av det friska termalvattnet på lyxiga spaanläggningen Felsentherme. Den ligger mitt på huvudgatan och har en mängd olika inomhus- och utomhus pooler, bastus och solterrasser.

För den som vill upptäcka mer av omgivningarna runtomkring Bad Gastein rekommenderar vi att följa med på någon av våra trevliga och populära dagsutflykter. Välj mellan att åka till vackra Salzburg eller världsarvet Venedig. Bussen till Venedig går tidigt från hotellet och väl på plats besöker vi några av alla kända sevärdheter såsom St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Utöver detta finns också tid för gondolfärd, shopping och en god lunch.

Nordic Walking arrangeras vecka 22-26 och 31-39.

Nyhet! Utflykt till Zell am See

Nytt för sommaren 2024 är att det ingår en utflykt till sommarparadiset Zell am See i vandringsprogrammet.

Gästrecensioner

”Bra reseledare vid vandringarna och bussresorna, mycket kunskap om mycket som de delade med sig av. ” Eiwor Magnusson - sep 2023

”Vår allra första vandringsresa... Överväldigad av naturen, flexibiliteten i vandringarna och de lyhörda vandringsledarna, vilka ändå pushade oss att klara mer än vi själva trodde. Underbara luncher på sagolika platser. Frisk natur. TACKSAM hälsning från Märit o Matts ” Märit Gudmundson - aug 2022

”Väldigt trevligt och bra gemenskap med många glada skratt i vår NW grupp under veckan under ledning av vår mycket trevliga, duktiga och väldigt bra ledare Josefina. Stort tack!” Marie Ernstsson - jun 2018

”Vi är mycket nöjda. Vi fick allt vi förväntat oss. Reseledarna Gustav och Frida var glada, arbetsvilliga, duktiga att få ihop gruppen socialt och anpassade tempot på nordic walking efter deltagarnas dagsform.” Lena Cronström - jun 2018

”Supernöjda! Reseledare tar hand om sina gäster och förmedlar tydlig information. Hotellet har trevlig personal.” Charlotta & Hans Gustafsson - jun 2018

Hotell i Bad Gastein

I våra vandringsresor ingår alltid flyg t/r, bagage, boende, frukost, 5 dagars vandring med guide, 5 luncher och reseledarservice.

Sortera efter