Veckoprogram maj

Alpin vandring

Preliminärt veckoprogram för maj - Alpin vandring

Arrangemangen/utflykterna som har en * är frivilliga och sker mot tillägg. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. 

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet som ni finner nedan inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Reser du med barn krävs det att barnet är över 12 år för att delta i Alpin vandring.  Nedan följer ett preliminärt program. 

Dag 1 – Lördag

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

Dag 2 – Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukost följt av välkomstmöte och genomgång av veckans program. Vi börjar med en enklare stadsrundvandring innan vi delar in oss i grupper och ger oss ut på veckans första vandring. Detta är en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Vi passerar stora vattenfall och grönskande ängar innan vi avnjuter en god lunch (ingår). Tillbaka i Bad Gastein väntar veckans första After Walk. Dagen avslutas med en god middag på hotellet.
Vandringstid (inkl. lunch): ca 6 timmar.

Dag 3 – Måndag

Valeriehaus - 1589 m.ö.h
Efter frukost tar vi bussen längst in i en av Gasterindalens vackraste områden: Sportgastein. Från dalplatån vandrar vi beroende på grupp, i olika riktningar med varierande svårighetsgrad. Inne i Nassfelddalen ligger charmiga Valerihaus där vi avnjuter dagens lunch. Beroende på väderläget kan det bli aktuellt med snöskovandring om snön fortfarande ligger kvar i dalen. Väl tillbaka i Bad Gastein väntar After Walk och middag. Senare testar vi våra kunskaper i ett Pubquiz* tillsammans med våra vandringskamrater. 

Dag 4 – Tisdag

Graukogel mittstation - 1470 m.ö.h
Idag utgår vår vandring från Bad Gastein ca 1000 m ö h. Efter frukost tar vi oss en bit upp på det närliggande berget Graukogel som är känt för sina underjordiska thermalvattenkällor. Efter en fin tur genom skog och ängar når vi Graukogelalm där vi bjuds på hemmalagad bergsbestigar mat. På eftermiddagen väntar After Walk eller kanske ett besök på spa. För den som vill finns det möjlighet att följa med på snapsprovning* och smaka på lokalt producerad snaps på bondgården Durzbauers bränneri. På kvällen arrangeras även en vinprovning* av österrikiska kvalitetsviner, följt av middag.

Dag 5 – Onsdag

Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig (mot tillägg) eller vackra Zell am See (mot tillägg). Bussen går tidigt till Venedig, och vi besöker några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på Hotel Salzburger Hof (vid halvpension).

Dag 6 – Torsdag

Fundneralm - 1380 m.ö.h 
Efter frukost tar vi oss med buss till grannbyn Bad Hofgastein för att sedan vandra från dalen upp på berget Schlossalm. Dagens tur tar oss över grönskande ängar och kristallklara alpsjör som direkt påminner om scener från ”Sound of Music”. Lunchen intas på den mysiga hyttan Fundneralm där vi får smaka på egengjorda ostar, hembakat bröd och mycket mer. Tillbaka i Bad Gastein väntar After Walk följt av kvällens middag.

Dag 7 – Fredag

Poserhöhe - 1505 m.ö.h
Vi avslutar veckan med en trevlig tur som utgår från Bad Gastein vidare mot den vackert belägna hüttan Poserhöhe. Här serveras enligt många Gasteinerdalens bästa Kaiserschmarren som är en traditionell rätt som påminner om en blandning av vanlig pannkaka och sockerkaka. Efter lunch rör vi oss över forsande floder och ger oss in på en vacker stig där utsikten är svindlande. Väl framme på Poserhöhe bjuds vi på en magnifik vy över Bad Gastein och de kringliggande bergen. På kvällen samlas vi för en avskedsdrink och sammanfattar intrycken från veckan med hjälp av ett trevligt bildspel. Därefter väntar middag och artistuppträdande.

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag.

Efter ett morgondopp och en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein för denna gång.