Vandringsprogram

Vandringsprogram – Alpin vandring

Arrangemang/utflykter som har en * är frivilliga och sker mot tillägg.

Observera! Detta endast är ett exempel på hur en vecka kan se ut och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Dessa vandringar riktar sig till dig som är över 12 år. 

Dag 1 – Lördag

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

 

Dag 2 – Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukost följt av välkomstmöte och genomgång av veckans program. Vi börjar med en enklare stadsrundvandring innan vi delar in oss i grupper och ger oss ut på veckans första vandring. Detta är en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Vi passerar stora vattenfall och grönskande ängar innan vi avnjuter en god lunch (ingår). Tillbaka i Bad Gastein väntar veckans första After Walk på Silver Bullet Bars solterrass. Dagen avslutas med en god middag på hotellet. 
Vandringstid (inkl. lunch): ca 6 timmar. 

 

Dag 3 – Måndag

Idag väntar en spännande dag på hög höjd. Efter frukost delar vi in oss i grupper och tar oss vidare med buss till Schlossalm. Härifrån tar vi den nybyggda liften hela vägen upp till toppen. Här vandrar vi på fina stigar och njuter av spektakulära vyer över Gasteinerdalen. Har vi tur får vi se ett eller fler Murmeldjur och lyssna till råmande alpkor. I hyttorna på Schlossalm är dem kända för att göra den bästa Tiroler Grösteln i området. Dagens lunch intas på en trevlig bergshytta (ingår). Tillbaka i Bad Gastein väntar middag följt av vårt populära Pubquiz*. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar. 
* mot tillägg

 

Dag 4 – Tisdag

Efter frukost gör vi oss redo för dagens mäktiga vandring på Graukogel (2 492 m ö h). Berget som kanske är mest känt för sina viktiga thermalvattenkällor. Vi tar liften upp till 1 950 meter och vandrar sedan bort till den vackert belägna och kalla alpsjön Palfnersee. För den som vågar finns det tid för ett uppfriskande dopp. Sedan fortsätter vi vidare genom den kända Cembratall skogen mot dagens lunchställe som intas på Graukogelhütte som bland annat är känd för sin hemmagjorda schnaps. Efter lunch (ingår) tar vi liften ner till Bad Gastein och laddar för After Walk. För den som vill finns det möjlighet att följa med på snapsprovning* och smaka på lokalt producerad snaps på bondgården Durzbauers bränneri. På kvällen arrangeras även en vinprovning* av österrikiska kvalitetsviner, följt av middag. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar.
* mot tillägg

 

Dag 5 – Onsdag

Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig* eller vackra Zell am See*. Bussen går tidigt till Venedig, och det finns möjlighet att besöka några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på Hotel Salzburger Hof (vid halvpension). Se alla utflykter här »
* mot tillägg

 

Dag 6 – Torsdag

Efter frukost tar vi bussen längst in i ett av Gasteinerdalens vackraste område: Sportgastein. Från Nassfeld, som är dalens slut, vandrar vi beroende på grupp i olika riktningar med varierande svårighetsgrad. Turen bjuder på storslagna vyer över glaciären Schareck (3 122 m ö h).  Här finns även många trevliga almar och på någon av dessa avnjuter vi vår lunch (ingår). I Nassfeld böjar den stora nationalparken Hohe Tauern vilket ger oss goda möjligheter till att skåda vilda djur så som gems, örn och murmeldjur. Tillbaka i Bad Gastein väntar After Walk följt av en god middag. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar. 

 

Dag 7 – Fredag

Vi avslutar veckan med en storslagen vandring på Bad Gasteins husberg Stubnerkogel. Efter genomgång och gruppindelning tar vi en kort lifttur upp till mittstationen. Härifrån tar vi sikte mot Stubnerkogels topp (2 246 m ö h) och dagens lunchhytta. Väl framme på toppen kan man vid klar sikt få en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Österrikes högsta bergstopp (3 798 m ö h). På toppen finns även en 140 meter lång hängbron som man kan promenera ut på om man vågar. Efter vandringen väntar veckans sista After Walk. På kvällen samlas vi för avskedsdrink och sammanfattar intrycken från veckan med hjälp av ett trevligt bildspel. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar. 

 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag.

Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein för denna gång.