Alpin vandring i Bad Gastein

Medelsvåra vandringar i Alpernas storslagna natur 

Alpin vandring är vår mest populära vandringstyp, som riktar sig till dig som vill uppleva vandringar på varierade höjder i fantastisk miljö. Vandringsgrupperna är indelade i tre olika svårighetsgrader så att du på bästa sätt kan skräddarsy din alpina vandringsresa. Under veckan upptäcker vi flera olika områden i Gasteinerdalen, och varje dag pausar vi för lunch tillsammans på mysiga bergshyttor. 

Vandringssträcka: ca 5–12 km/dag
Höjdskillnad: ca 200–800 höjdmeter/dag

Alpin vandring tar vid efter Nordic Walking och är vårt mest flexibla vandringsprogram. Under veckan delar vi upp oss i tre olika grupper baserat på svårighetsgrad; Grön, Blå och Röd grupp. På så sätt får alla möjlighet att delta i den gruppen som passar en själv bäst. Alpin vandring kräver att man har en god allmänkondition, men du behöver inte ha vandrat förut. Alla våra vandringar leds av erfarna guider som är måna om att lära känna gruppen för att anpassa tempot. På så sätt ser alla veckor och grupper olika ut, och guiderna är experter på att skapa ett bra upplägg som passar för alla.

Skönt klimat och orörd alpnatur

Under veckan kommer vi tillsammans få uppleva den orörda alpnaturen i Gasteinerdalen. Det finns få platser på jorden som är så rogivande och avkopplande. Det är inte ovanligt att möta frisläppta kor och hästar att klappa på under vandringarna, eller att se murmeldjur och bergsgetter på avstånd. Vi kommer vandra på flera olika berg, ta oss upp på höga höjder med panoramavyer samt få möjlighet att svalka oss i overkligt vackra alpsjöar.

Bad Gastein ligger ca 20 mil från Medelhavet. Solen står högt under sommarhalvåret och tillsammans med den höga höjden ger detta ett behagligt klimat med sköna temperaturer. Den kristallklara luften är helt myggfri vilket ytterligare bidrar till en härlig semester.  

Charmig alpby och trevlig gemenskap

Under veckans alla vandringar äter vi gemensamma luncher på olika mysiga hyttor i bergen. Här serveras vi hemlagade österrikiska delikatesser gjorda på lokala råvaror. Det finns ingenstans som maten smakar så bra som på en alptopp! Varje eftermiddag, efter dagens vandring, kan man följa med på en After Walk på Silver Bullets trevliga uteterrass innan det är dags för kvällens goda middag. Bad Gasteins by på sommaren är helt underbar med sin härliga och avslappnade stämning. Vi erbjuder dessutom flera olika roliga aktiviteter under veckan så som pubquiz, vinprovning och snapsprovning.

Spa, golf eller spännande utflykter – njut av en vandringsfri dag mitt i veckan

Onsdagar är en vandringsfri dag. Den brukar vara uppskattad i mitten på veckan, och man väljer själv hur man vill spendera dagen. I Bad Gastein finns det en mängd olika aktiviteter man kan göra; golfa, cykla, sola eller kanske njuta av det friska termalvattnet på lyxiga spaanläggningen Felsentherme. Den ligger mitt på huvudgatan och har en mängd olika inomhus- och utomhus pooler, bastus och solterrasser.

För den som vill upptäcka mer av omgivningarna runtomkring Bad Gastein rekommenderar vi att följa med på någon av våra trevliga och populära dagsutflykter. Välj mellan att åka till vackra Salzburg eller världsarvet Venedig. Bussen till Venedig går tidigt från hotellet och väl på plats besöker vi några av alla kända sevärdheter såsom St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Utöver detta finns också tid för gondolfärd, shopping och en god lunch.

Tips! Tre dagars Alpin vandring

Tre dagar Alpin vandring är ett friare vandringsprogram för dig som vill utforska mer av vad Bad Gastein har att erbjuda. Veckan kickstartas med tre dagars guidade vandring (söndag–tisdag), resterande dagar är valfria. Fortsätt i vandringsgruppen, vandra på egen hand, cykla, spela golf eller följ med på någon av våra dagsutflykter – möjligheterna är många!

Gästrecensioner

”Vi är så supernöjda med en fantastisk vandringsvecka med Alpin vandring tillsammans med Arianna och Paul som guider. ” Malin Malmström - maj 2023

”Mycket bra resa! Hotellet, Salzburger Hof, var helt suveränt. God mat, trevlig personal och bra service. Vandringarna var jättebra och lagom jobbiga med suveräna guider. ” Maggan Häggström - jun 2023

”Otroligt trevlig resa! Vi vandrade i 5 dagar. Våra guider var professionella alltid stöttande och skapade en härlig atmosfär i vårt team. Maten i restaurangen är underbar, servicen är på hög nivå.” Diana Zernova - aug 2023

”Fantastisk semester som hade allt, stort plus för reseledarna och vandringsguiderna som spred glädje och gemenskap i vandringsgrupperna. Supertrevligt att få testa olika lokala maträtter och 5-rätters menyn på hotellet var fantastisk. Första gången jag reste med er på STS och kommer definitivt resa med er igen! ” Malin Norberg - sep 2023

”Gick med röd grupp, alpin vandring, med Tom som bergsguide och Myra från er på Alpresor! Det var superfint! Personligt, bra tempo, vi hann både fota utsikter, gosa med kossor och spana efter murmeldjur samtidigt som vi utmanades med höjdmeter och svårare leder. Bra variation på vandringarna och maten på lunchhüttorna. Transfer och hotellet fungerade som förväntat, väldigt smidigt. Tack för en härlig vecka! ” Elin Åström - aug 2023

”Har just kommit tillbaka efter en fullständigt fantastisk vecka med 5 dagars alpin vandring. Fantastiska vyer, lagom tempo, god mat, inte för svår vandring. En så'n energigivare! 😄 Speciellt tack till våra reseledare & bergsguide; så bra ni var!! 🤩 Börjar redan fundera på en ny tur...” Hans-Erik Lundin - jul 2022

Vandringsgrupper

Grön grupp

Den gröna gruppen är den enklaste inom Alpin vandring. Vandringarna görs på lättare underlag så att vi kan lägga större fokus på omgivningen och naturen. Vi tar lite fler stopp och går i ett lugnt och behagligt tempo.

Vandringssträcka: ca 5–10 km/dag
Höjdskillnad: ca 200–450 höjdmeter/dag

 

Blå grupp

Den blå gruppen är medelsvår inom Alpin vandring. Vi vandrar på något mer avancerade leder, och tar oss ann fler höjdmeter. Tempot är fortfarande relativt lugnt och vi stannar till för regelbundna pauser.

Vandringssträcka: ca 8–10 km/dag
Höjdskillnad: ca 300–500 höjdmeter/dag

 

Röd grupp

Den röda gruppen är den mest avancerade inom Alpin vandring. Tempot är högre, vi går längre sträckor och vi gör fler höjdmeter. En bra måttstock att utgå ifrån är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen.

Vandringssträcka: ca 8–12 km/dag
Höjdskillnad: ca 450–800 höjdmeter/dag

 

Hotell i Bad Gastein

I våra vandringsresor ingår alltid flyg t/r, bagage, boende, frukost, 3-5 dagars vandring med guide, 3-5 luncher och reseledarservice.

Observera! För din säkerhet är det ett krav att du bär högskaftade vandringskängor under veckans vandringar

Sortera efter