Preliminärt veckoprogram – Alpin vandring plus

Arrangemang/utflykter som har en * är frivilliga och sker mot tillägg.

Observera! Detta endast är ett exempel på hur en vecka kan se ut och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Dessa vandringar riktar sig till dig som är över 18 år.

Dag 1 – Lördag

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. 

 

Dag 2 – Söndag

Vi inleder morgonen med frukost följt av välkomstmöte och genomgång av veckans program. Vi tar liften upp till mittstationen på Bad Gastein husberg Stubnerkogel. Härifrån vandrar vi upp längs med en vacker bergskam där vyn blir 360 grader. Tillslut når vi dagens topp: Zitterauer Tisch (2463 m ö h). Efter en välförtjänt paus rör vi oss ner till dagens lunchhytta Stubneralm. Här bjuds vi på en klassisk bricka med hemlagade delikatesser såsom ost och kallskuret. Mätta och belåtna tar vi oss tillbaka till byn och beger oss till veckans första After Walk följt av middag. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar

 

Dag 3 – Måndag

Efter frukost tar vi oss med tåg från Bad Gastein genom berget för att komma ut på andra sidan dalen. Efter en kortare busstur startar vi vår mäktiga vandring vid Jamingalm (1680 m ö h). Vi vandrar upp över trädgränsen och slutligen kommer vi upp på den spektakulära Greilkopf (2581 m ö h). Härifrån njuter vi av de fantastiska panoramavyerna innan vi tar oss ner mot Hagenerhütte där dagens lunch serveras (ingår). Efter lunch vandrar vi ner tillbaka till Gasteinerdalen på den gamla romerska handelsvägen. Tillbaka i Bad Gastein väntar middag följt av vårt populära Pubquiz*. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 7 timmar. 

 

Dag 4 – Tisdag

Efter frukost tar vi oss till Grüner Baum som är en grannby till Bad Gastein. Här börjar vi vandringen längs en fin skogsstig. Precis innan vi når trädgränsen uppenbarar sig den vackert belägna alpsjön Redsee. För den som vågar finns det tid för ett uppfriskande dopp innan vi fortsätter vandringen till Palfner Scharte (2 321 m ö h). Här avnjuter vi vår medhavda picknicklunch innan vi vandrar ner mot Palfnersee och vidare mot Graukogels bergsstation. Härifrån vilar vi benen och tar liften tillbaka ner till Bad Gastein. Väl i byn kan du som vill följa med på snapsprovning* och smaka på lokalt producerad snaps på bondgården Durzbauers bränneri. På kvällen arrangeras även en vinprovning* av österrikiska kvalitetsviner, följt av middag. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 7 timmar

 

Dag 5 – Onsdag

Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig (mot tillägg) eller vackra Zell am See (mot tillägg). Bussen går tidigt till Venedig, och vi besöker några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på Hotel Salzburger Hof (vid halvpension).

 

Dag 6 – Torsdag

Efter frukost tar vi bussen längst in i en av Gasterindalens vackraste områden: Sportgastein. Vi utgår från Nassfeld (1580 m ö h) och börjar vår stigning upp till Niedersachsenhaus (2 471 m ö h). Under vår vandring tar vi oss förbi två kristallklara alpsjöar; Obere och Untere Bockartsee. När vi passerat dessa når vi Bockhartscharte (2 226 m ö h). Här bjuds vi på en fantastisk utsikt mot Alphuvudkammen och dess glaciärer. Lunchen intas på hyttan Niedersachenshaus som ligger belägen på bergsväggen mellan Gasteinerdalen och granndalen Rauris. Efter lunch rör vi oss ner tillbaka till Nassfeld och tar bussen hem och laddar för en välförtjänt After Walk. 

 

Dag 7 – Fredag

Vi avslutar veckan på hög höjd. Efter frukost tar vi taxi till Rastötzenalm (1 740 m ö h). Väl framme börjar en spektakulär vandring som tar oss via Schmalzscharte (2159 m ö h) över Frauenkogel (2424 m ö h) till Gamskarkogel (2467 m ö h). Vi vandrar längs med bergskammar och har en underbar utsikt över hela Gasteinerdalen med Salzburgerkalkalpen i norr och Alphuvudkammen i söder. Lunchen (ingår) äter vi på Gamskarkogelhütte, som är beläget på Gamskarkogel vilken är Österrikes högsta gräsbeklädda bergstopp. Sedan tar vi oss ner tillbaka mot Rastötzenalm via Rauchscharte och Rauchkogel (2208 m ö h). Här hämtar taxin oss för att ta oss tillbaka till veckans sista After Walk. På kvällen sammanfattar vi resan med ett bildspel och avslutningsdrink innan middagen serveras. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar

 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag.

Efter ett morgondopp och en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein för denna gång.