Vandringsprogram

Vandringsprogram – Alpin vandring Plus

Detta är ett exempel på vandringar som sker under veckan, och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Svårighetsgraden kan variera från vecka till vecka beroende på antalet deltagare, väder och gruppens vandringstakt. Dessa vandringar riktar sig till dig som är över 18 år.

Observera! Onsdagar är en vandringsfri dag. Då rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Läs mer om våra utflykter »

Söndag

Stubnerkogel, Bad Gasteins mäktiga husberg

Vi inleder morgonen med god frukost, innan vi tar liften upp till mittstationen på Bad Gasteins husberg, Stubnerkogel. Härifrån vandrar vi upp till toppen, längs med en vacker bergskam med fantastisk utsikt åt alla håll. Till slut når vi dagens topp: Zitterauer Tisch (2463 möh), där utsikten är helt otrolig. Efter en välförtjänt paus vandrar vi till dagens mysiga lunchhytta, Stubneralm. Här bjuds vi på en klassisk charkbricka med hemlagade delikatesser såsom ost och kallskuret av helt lokala råvaror. Mätta och belåtna tar vi oss tillbaka till byn och njuter av en After Walk, följt av middag.

 
Måndag

Vandring till spektakulära Greilkopf

Efter frukost tar vi oss med tåg från Bad Gastein genom bergen för att komma ut på andra sidan dalen. Här väntar en kort busstur innan startar vi dagens mäktiga vandring vid Jamingalm (1680 möh). Vi vandrar upp över trädgränsen, och slutligen kommer vi upp på den spektakulära alptoppen Greilkopf (2581 möh). Härifrån njuter vi av de fantastiska panoramavyerna innan vi tar oss ner mot Hagenerhütte där dagens efterlängtade lunch serveras. Efter lunch vandrar vi tillbaka till Gasteinerdalen på den gamla romerska handelsvägen.

 
Tisdag

Alpsjön Reedsee & Palfner Scharte

Idag tar vi oss till Grüner Baum som är en charmig liten grannby till Bad Gastein. Här börjar vi vår vandring längs med en vacker skogsstig som leder upp till högre höjder. Precis innan vi når trädgränsen uppenbarar sig den vackert belägna alpsjön Reedsee. För den som vill finns det tid för ett uppfriskande dopp, innan vi fortsätter vandringen till Palfner Scharte (2 321 möh). Här avnjuter vi vår medhavda picknick innan vi tar oss vidare ner mot sjön Palfnersee och Graukogels bergsstation. Vi tar liften tillbaka till Bad Gastein och vilar benen medan vi njuter av den otroliga utsikten. 

 
Torsdag

Otroliga vyer över Gasteinerdalens vackraste område 

Inför dagens vandring tar vi bussen längst in i ett av Gasterindalens vackraste områden: Sportgastein i nationalparken Hohe Tauern. Vi utgår från Nassfeld (1580 möh) och börjar vår stigning upp till Niedersachsenhaus (2 471 möh), förbi två kristallklara alpsjöar: Obere och Untere Bockartsee. När vi passerat de två alpsjöarna når vi Bockhartscharte (2 226 möh). Här bjuds vi på en fantastisk utsikt över några av Österrikes högsta berg och glaciärer. Lunchen äter vi på charmiga bergshyttan Niedersachenshaus, som är beläget vid bergsväggen mellan Gasteinerdalen och granndalen Rauris. Efter den goda lunchen rör vi oss tillbaka ner till Nassfeld, där vi tar bussen tillbaka till Bad Gastein och laddar för en välförtjänt After Walk.

 
Fredag

Spännande vandring på hög höjd 

Idag tar vi oss med taxi bort till Rastötzenalm (1 740 möh). Väl framme börjar en spektakulär vandring som tar oss via Schmalzscharte (2 159 möh) över Frauenkogel (2 424 möh) till Gamskarkogel (2 467 möh). Vi vandrar längs med bergskammar där vi har en underbar utsikt över hela Gasteinerdalen. Lunch äter vi på Gamskarkogelhütte, uppe på Gamskarkogel, Österrikes högsta gräsbeklädda bergstopp! Efter lunchen tar vi oss tillbaka ner mot Rastötzenalm via Rauchscharte och Rauchkogel (2 208 möh). Här hämtas vi med taxin som tar oss tillbaka till Bad Gastein för en After Walk.