Alpin vandring – 5 dagar

Medelsvåra vandringar 

Alpin vandring är vår populäraste vandringstyp som riktar sig till dig som vill uppleva vandringar på varierade höjder.  Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots och använder oss därför ibland av liftar. Vandringsgrupperna är indelade i 3 olika svårighetsgrader så du på bästa sätt kan skräddarsy din alpina vandringsresa.

Alpin vandring tar vid efter Nordic Walking och det fina med alpin vandring förutom de fantastiska vandringarna är att vi har delat in vandringen i 3 olika svårighetsgrader och tempo; Grön, Blå och Röd. På så sätt får alla möjlighet att delta i den gruppen som passar en själv bäst. Alpin vandring kräver att man har en god allmänkondition.

Grön grupp: Är den enklaste inom Alpin vandring. Vandringarna görs på lättare underlag och bredare vägar så att vi skall kunna fokusera på omgivningen och naturen. Vi tar lite fler stopp och gör vandringarna i ett lugnt och behagligt tempo. 

Sträcka: 5–10 km varje dag
Höjdskillnad: 200–450 höjdmeter varje dag

Blå grupp: Är mellangruppen inom Alpin vandring där vi tar oss på mer avancerade stigar och vägar samt gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det fortfarande i ett lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen. 

Sträcka: 8–10 km varje dag
Höjdskillnad: 300–500 höjdmeter varje dag

Röd grupp: Är den mest avancerade inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än tex den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen, då klarar man av det galant.

Sträcka: 8–12 km varje dag
Höjdskillnad: 450–800 höjdmeter varje dag

Antalet vandringsgrupper och svårighetsgrader kan variera från vecka till vecka beroende på antalet deltagare, väder och gruppernas vandringstakt. 

Alpin vandring arrangeras mellan vecka 22-39.

Observera! För din säkerhet är det ett krav att du bär högskaftade vandringskängor under veckans vandringar

Gästrecensioner

”Har just kommit tillbaka efter en fullständigt fantastisk vecka med 5 dagars alpin vandring. Fantastiska vyer, lagom tempo, god mat, inte för svår vandring. En så'n energigivare! 😄 Speciellt tack till våra reseledare & bergsguide; så bra ni var!! 🤩 Börjar redan fundera på en ny tur...” Hans-Erik Lundin - jul 2022

”Fantastisk service, bra arrangemang, kul med mycket spännande info om hyttor, historia, firanden, snaps, etc under vandringarna!” Peter Jansson - aug 2018

”Fantastisk resa. Otrolig service och organisation runt vandringarna. Grön, blå och röd grupp (även alpin + ibland) sammanstrålade vid lunch på hütta. Värdefullt för oss som hade vänner i alla grupper. Så bra guider!” Lillemor Carlsson - jul 2018

”Mycket proffsig organisation. Allt har Fungerat perfekt. Kunniga, trevliga och hjälpsamma reseledare, särskilt Frida, Emma och Felix. Robert var utmärkt wanderfürher, kan inte bli bättre!” Maria Wengle - jul 2018

Hotell i Bad Gastein

Sortera efter