Vin- & vandringsresa till Cervinia

Mäktiga naturupplevelse med erfarna vandringsguider

Med över 200 kilometer natursköna vandringsleder och hisnande bergsvyer förvandlas Cervinia till ett vandringsparadis på sommaren. Naturen inbjuder till underbara vandringar längs kristallklara alpsjöar och tysta skogar med en varierande terräng som passar såväl nybörjare som proffs.

De alpina vandringsprogrammet är uppdelat i två olika grupper med varierande svårighetsgrad (blå och röd grupp). På så sätt får du möjlighet att delta i den grupp som passar din nivå bäst. För att delta i Alpin vandring krävs inte några tidigare erfarenheter av att vandra men en god allmänkondition. Nedan presenterar vi de olika vandringsgrupperna mer i detalj.

Blå grupp

Den blå gruppen är den enklare varianten inom Alpin vandring. Vi tar oss fram på fina stigar och vägar och gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det i ett relativt lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen.

Sträcka: Ca 8-12 km varje dag
Höjdskillnad: Ca 400-800 höjdmeter varje dag

Röd grupp

Den röda gruppen är den mer avancerade varianten inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen.

Sträcka: Ca 8-14 km varje dag
Höjdskillnad: Ca 500-1000 höjdmeter varje dag

Boende - Hotel Marmore

Vi bor bekvämt på Hotel Marmore****  perfekt beläget längs byns huvudgata med närhet till allt. Vi sover gott i sköna sängar och njuter av en härlig frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. Rummen på Marmore är av högsta klass med påkostade materialval i rustik Aosta-stil med sköna kvalitetssängar i alla rum. De flesta rummen har egen balkong med utsikt över de imponerande Matterhorn och Monterosa massiven (4000 m ö h ).

I den mysiga restaurangen serveras vällagde rätter ur det Italienska köket och vinlistan innehåller många lokala viner från Piemonte och Aosta. 

Alla badrum är inredda i exklusiv marmor och vacker keramik och har alla bekvämligheter. I den trevliga och välsorterade hotellbaren kan du efter en vandringsdag avnjuta en kall Peroni tillsammans med lokala charketurier, eller varför inte en Aperol?

I hotellets mysiga restaurang serveras vällagde rätter ur det italienska köket och vinlistan innehåller många lokala viner från Piemonte och Aosta.

Barolo, Piemonte – God mat och fina viner 

Piemonte som betyder ”landet vid bergets fot” är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landets bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco. Under vår heldag besöker vi två välkända vingårdar där vi får en djupdykning i distriktets vintillverkning.

Vi lämnar Cervinia efter frukost och beger oss till familjen Rivettis vingård La Spinetta, som är vackert belägen i Grinzane Cavour. Här provar vi tillsammans med gårdens sommelier mousserande årgångsvin från Contratto, som är Italiens äldsta producent av mousserande viner. Deras vin var det självklara valet för Vatikanstaten och många Europeiska kungahus under början på 1900-talet.

Lagom till lunch anländer vi till den gamla medeltidsstaden Serralunga d’Alba och vingården Sukula. Gården ägs och drivs av en av Finlands mest kända kockar, Jyrki Sukula tillsammans med sin fru Riikka Sukula som även är värdinna under vårt besök. Vi börjar med en aperitif bland vinrankorna innan vi slår oss ner och njuter av Jyrkis fantastiska avsmakningslunch, tillagad på lokala råvaror från regionen. Till maten provar vi gårdens berömda viner som görs på Nebbiolo och Barbera. En oförglömlig upplevelse.

Resan med Vagabond arrangeras vecka 34 (17-24 augusti).