Tåg- och träningsresa

Res med Tidningen Hälsa till Bad Gastein!

Gasteinerdalen och Bad Gastein som är beläget mitt i nationalparken Hohe Tauern har av många utsetts till Österrikes vackraste naturområde. Grönskande dalgångar blandas med höga bergsmassiv vilket ger dramatiska skiftningar i naturen som inbjuder till underbara vandringar med oförglömliga naturupplevelser.

Vi reser med Snälltåget som avgår från Malmö Centralstation (med anslutningståg från Stockholm) på lördag eftermiddag och tar oss därefter bekvämt under natten till Schwarzach St. Veit. Därifrån tar vi oss och sedan med transferbuss (ca 20 min) vidare till Bad Gastein, där vi anländer utvilad på söndag förmiddag. Sängarna är 180 cm långa och minst 60 cm breda och naturligtvis finns här kudde, täcke och sänglinne som ingår. Ombord finns toaletter och gratis wi-fi.

På Snälltåget finns den trevliga restaurangvagnen ”Krogen” där du på morgonen serveras en god frukost som ingår i priset. Här finns det även möjlighet att boka bord för middag. Restaurangvagnen är mycket populär så tips är att boka bord i god tid före avresa! På tåget finns servering med snacks, dryck och smörgåsar, och självklart är det tillåtet att ta med egen mat och dryck.

Alpin Vandring

Alpin vandring är vår populäraste vandringstyp som riktar sig till dig som vill uppleva vandringar på varierade höjder. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots och använder oss därför ibland av liftar. Vandringsgrupperna är indelade i 3 olika svårighetsgrader; Grön, Blå och Röd.

Grön grupp: Är den enklaste inom Alpin vandring. Vandringarna görs på lättare underlag och bredare vägar så att vi skall kunna fokusera på omgivningen och naturen. Vi tar lite fler stopp och gör vandringarna i ett lugnt och behagligt tempo. 

Blå grupp: Är mellangruppen inom Alpin vandring där vi tar oss på mer avancerade stigar och vägar samt gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det fortfarande i ett lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen. 

Röd grupp: Är den mest avancerade inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än tex den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen, då klarar man av det galant.

Antalet vandringsgrupper och svårighetsgrader kan variera från vecka till vecka beroende på antalet deltagare, väder och gruppernas vandringstakt. 

Boende

Vi bor bekvämt på moderna Hotel Eden Rock***+ som är beläget mitt i centrala Bad Gastein med fantastisk utsikt över Gasteinerdalen. Här sover vi gott i sköna DUX-sängar och njuter av en härlig frukostbuffé varje morgon, och på kvällarna serveras vi goda trerätters middagar.

Resan med med Tidningen Hälsa arrangeras mellan 22 - 31 juli