Elcykeln, Alpernas hetaste trend!

 

Elcykeln slog världen med en tystlåten e-boom och har säkerligen svischat förbi dig retsamt uppför djävulsbacken efter jobbet ett par gånger, om du själv inte är retstickan… Försäljningen av elcyklar fortsätter slå nya rekord år efter år, men är det någonstans den verkligen når sin fulla potential så är det i just Alperna, djävulsbackarnas hemland. 

Att cykla har alltid varit en populär aktivitet i Alperna under sommarhalvåret. Med sin fart och smidighet är det ett ultimat sätt att uppleva Alpernas vackra natur. Men det är jobbigt, det ska man komma ihåg, upp och ner, ner och upp. Och så kom elcykeln, retsamt och tystlåtet passerade den förbi i djävulsbacken. Den öppnade upp en helt ny alpvärld, trendsatte cykelvärlden och kan kanske myntas som Alpernas just nu hetaste trend. Du kan nu bemästra backar och utforska områden som tidigare inte var möjligt då orken inte längre är ett hinder.

Fördelarna med elcykeln

En elcykel är i grund och botten en helt vanlig cykel på vilken man adderat en batteridriven motor. Tack vara elmotorn kan du snabbt och enkelt få den hjälp du behöver när orken tryter. Cyklarna erbjuder dessutom olika grader av assistans där du genom ett enkelt knapptryck hittar en passande nivå. De som vill köra lite tuffare väljer mindre assistans och vice versa. På så sätt är elcykling i Alperna en aktivitet som passar alla, oavsett fysik eller tidigare erfarenheter.

Därför ska du cykla i Alperna

  • Upplev naturen på ett nytt och spännande sätt
  • Ett snabbare sätt att upptäcka mer
  • Alperna har utmärkta cykelleder
  • Olika typer av terräng
  • Varierande svårighetsgrader – finns något för alla
  • Cykla är kul!

 

Tidigare års succé och ett helt nytt program

”Bike & Hike Week”s första år blev en stor succé och ett koncept vi därför utökat till vår italienska pärla, CerviniaBad Gastein´s Bike & Hike kommer dessutom erbjuda fler bokningsbara veckor under 2022 och framåt. Hajpen har även gett genomslag till ett helt nytt program, e-Mountainbike Week. Där vi till skillnad från Bike & Hike, kör på två hjul hela veckan. En renodlad e-mountainbike bonanza med fokus på cykling, god mat, fantastiska naturupplevelser och härlig gemenskap.

Läs mer om Bike & Hike Week >>
Läs mer om e-Mountainbike Week >>

 

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Vandringsguidens bästa tips - Del 1

Äntligen är årets vandringssäsong igång och som alltid leds våra turer av lokala guider som kan Gasteinerdalen på sina fem fingrar. I detta inlägget får du lära känna Erhard som bland annat delar med sig av sitt bästa vandringsminne och tipsar om var du äter den godaste charktallriken i Gasteinerdalen.

Packlista inför sommar-och vandringsresa i Alperna

När din semesterresa väl är inbokad tar den härliga planeringsfasen vid. Men när det kommer till packning är det många som blir stressade och undviker att plocka fram väskan till ett par timmar innan avresa. Oavsett om du hör till den skaran eller har stenkoll på vad som ska packas ner vill vi ge dig en praktisk packningslista som du kan skriva ut och bocka av när det börjar bli dags att packa.

3 måsten under din sommarresa i Cervinia

Cervinia, vart ska vi börja? Beläget i norra Italien, närmare bestämt i Aostadalen finner du denna ”klackarna i taket” by – både under sommar och vinterhalvåret. Sommaren i pittoreska Cervinia är något alldeles speciellt och en ort för renodlade livsnjutare. Med sin unika natur, fantastiska mat, storslagna vandringar och dess närhet till italienska kulturstäder erbjuder denna italienska pärla allt och lite till.