3 frågor till vår yogainstruktör

 

Smidighet, styrka, meditation och minskad stress. Frisk luft, hög höjd, vacker natur och trötta ben. Spa, varma källor, och god mat. Dessa inledande ord mynnar ut i en avslappnande men stärkande vecka och det bästa från två världar. Jag talar självklart om yoga och vandring i en ghandiansk kombination. Om den perfekta sommarsemestern och ett uppdaterat koncept på vår populära Mountain Yoga resor.

I detta blogginlägg har vi tagit hjälp av vår trogna vän, mångsysslare, naturälskare och yogainstruktör under våra Mountain Yoga veckor, Miranda Ericsson. Vi ställde henne tre frågor om varför du ska kombinera yoga och vandring, fördelarna med just yoga i Alperna samt hur en vanlig dag ser ut under veckan.

Varför ska du kombinera yoga med vandring?

Yoga är ett perfekt kompliment till vandring där du genom stretching och mjuka rörelser ger kroppen chans till snabbare fysisk återhämtning och minskar risken för träningsvärk. Yogan hjälper dig även att stärka upp core-muskulaturen och andra muskler som aktiveras när du vandrar. Dessutom brukar det kännas väldigt skönt att sträcka ut kroppen efter en hel dag i vandringskängor.

Vilka är fördelarna med yoga i Alperna?

Att yoga i alperna är en härlig upplevelse för alla sinnen. Den friska alpluften stärker både kropp och sinne och ger oss energi till att orka mer än vanligt. De vackra omgivningarna har en rogivande effekt på oss,  och många upplever vandringarna i Alperna som mer meditativa än hemma

Hur ser en vanlig dag ut under veckan?

Vi startar dagen och väcker kroppen med ett skönt yogapass. Efter frukost beger vi oss iväg på dagens vandring som sker i kuperad bergsmiljö. Då och då stannar vi till för en yogapaus eller bara för att njuta av den vackra utsikten. Lunch äter vi på en mysig hytta på berget innan vi fortsätter hemåt igen. Väl tillbaka på hotellet kan du välja mellan att delta på ett uppbyggande core-pass eller sträcka ut stela muskler på ett mjukgörande yogapass. På kvällen njuter vi av god middag på hotellet. Läs dagsprogrammet här »