Vandringsresa till Champoluc

Vandringresa med Systrar i bergen till Champoluc

Champoluc är ett välkänt italienskt semesterparadis som ligger på solsidan av det imponerande Monte Rosa-massivet. Följ med oss på en oförglömlig vecka och upplev magiska vandringar i några av Alpernas vackraste landskap, kombinerat med fantastisk italiensk mat och goda viner.

Att vandra i Champoluc är något utöver det vanliga – naturen, de massiva bergen som tornar upp sig och vyerna är häpnadsväckande. Utspritt bland bergen finns många små, mysiga hyttor med inbjudande ägare som gärna serverar lokala delikatesser. Det finns också många floder och sjöar, ofta turkosa och fyllda med färskt glaciärvatten. Champoluc har en spännande historia som lokalbefolkningen är stolta över och våra lokala vandringsguider delar gärna med sig av sina kunskaper kring både historia och naturen och växterna.

Alpin vandring

Champoluc erbjuder vi Alpin vandring som är vår mest populära, och varierade, vandringstyp. Den passar de flesta och kräver inte tidigare erfarenheter av att vandra, men en bra grundkondition. Man kan välja mellan två grupper inom den Alpina vandringen; blå grupp som är lite enklare, och röd grupp som är lite mer utmanande. Under veckan vandrar vi i närheten av Champoluc, både ovanför och längre ner i dalen i Antagnod och Brusson.

Blå grupp: Den blå gruppen är den enklare varianten inom Alpin vandring. Vi tar oss fram på fina stigar och vägar och gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det i ett relativt lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen.

Vandringssträcka: ca 8–10 km/dag
Höjdskillnad: ca 400–700 höjdmeter/dag

Röd grupp: Den röda gruppen är den mer avancerade varianten inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen.

Vandringssträcka: ca 10–12 km/dag
Höjdskillnad: ca 500–850 höjdmeter/dag

Antalet vandringsgrupper och svårighetsgrader kan variera från vecka till vecka beroende på antalet deltagare, väder och gruppernas vandringstakt.

Boende

Vi bor bekvämt på välkända Hotel Breithorn**** som är Champolucs äldsta chalethotell med flerhundraårig historia. Det fyrstjärniga hotellet ligger perfekt beläget mitt på huvudgatan.Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en härlig frukostbuffé varje morgon.Vi har tillgång till hotellets trevliga spa- och relaxavdelningar, och på kvällarna serveras vi goda fyrarätters middagar.

Resan med Systrar i bergen arrangeras 17–24 augusti 2024.

Vi är Systrar i bergen:

Systrar i bergen grundades 2015. Vi välkomnar dig till ett Systerskap i bergen! Alla våra aktiviteter är skapade från glädjen att dela vidare och att du ska få uppleva en varm gemenskap där vi lyfter varandra.

Vi som leder kurser och resor i Systrar i bergen är erfarna och passionerade instruktörer och guider. Vi är alltid närvarande och leder grupper med stort säkerhetstänk men också positiv energi. 

Över 600 kvinnor har genom åren deltagit i olika resor och kurser med oss. 

Varmt välkommen! – Johanna Nygård, Grundare & guide Systrar i bergen