Utflykter i Val Gardena

Förtrollande Gardasjön

Gardasjön är Italiens största sjö som bjuder på ett fantastiskt landskap med kristallklart vatten och vackra bergssluttningar. Detta är ett mecka för livsnjutare som älskar kultur, natur och goda italienska viner. Är man en aktiv person finns här miltals av vandringsleder och promenadstråk att upptäcka. Föredrar man hellre att sitta ner och blicka ut över sjön finns det gott om mysiga caféer och barer där man kan njuta av en god kaffe eller en Aperol Spritz. 

Arrangerad utflykt!

Varje vecka arrangerars utflykter med lokal guide från Val Gardena till Gardasjön. Bussen åker strax efter frukost för att ta dig ner till Malcesine, därifrån kan man välja att fortsätta med buss eller båt till Riva Del Garda eller att stanna kvar i Malcesine och njuta av den romantiska atomsfären och stadens mysiga gränder. Glöm inte badkläder!

 

 

Huvudstad i Sydtyrolen - Bolzano

Denna pittoreska stad med sitt vackra läge mellan bergen är defenitivt värt ett besök. Bolzano lever verkligen upp till utmärkelsen som italiens näst bästa stad att leva i. Staden är präglad av en charmig stadskärna, mysiga gränder och vackra vyer var du än befinner dig. Och kom igen, vi är i Italien, utmärkt mat, trevliga cafeer, överdådiga marknader och bra shopping är en självklarhet i denna norditalienska pärla. 

Bonanza i Bolzano

Bolzano erbjuder en stor mängd av aktiviteter och måsten. Ta linbanan från centrum upp till toppen av världen, tuffa till dig genom stadens antika lokaltåg eller beskåda naturfenomenet som kallas Longomosapyramiderna. Känner du dig kulturell, besök några av stadens museer, kan starkt rekomendera Bergsmuseet. Svårt att glömma är  Ötzi, som inte glömts bort de senaste 5 000 åren då han är världens äldsta bevarade människa.

 

5 guidetips till Val Gardena

"Jag heter Simon och jag arbetar som guide i Val Gardena. Orten ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det är en plats där aktivitet och livsnjutning går hand i hand. Jag har upptäckt många unika platser i Val Gardena och vill nu passa på att dela med mig av 3 saker som du måste se och uppleva här..."

Läs mer på bloggen