Mat & nöje i Val Gardena på sommaren

En riktigt god kombination

I Val Gardena möter du en perfekt mix av det livade Österrike och det vackra Italien. Här kan du få dig en rejäl tyrolerschnitzel tillsammans med ett läckert italienskt vin - det bästa av två världar.

Under dina aktiva dagar i naturen äter du i bergshyttor med stor variation, alltifrån  mysiga och enkla serveringar till lyxigare finkrogar. Det är häftigt att besöka de högt belägna stugor, Toni Demetz, Vicenza och Pordoi. Det är också skönt att äta rejäla luncher och sola på terrasserna till de större stugorna som inte är lika högt belägna, som Friedrich August Hütte, Rifugio Sandro Pertini och Cuca Hütte eller, lite lyxigare, på Rifugio Emilio Comici. 

Det finns som ovan nämnt ett stort utbud av barer, pubar, caféer och restauranger i både bergen och byn. Här är några av våra favoriter: 

Restauranger

La Bula

Denna trevliga, familjeägda restaurang vet verkligen hur man lagar mat med kärlek. Kockarnas passion för färska och lokala råvaror speglar de läckra rätterna. Smaka den hemlagade raviolin - du kommer inte att bli besviken!

 

Sal Fëur

I över 30 år har detta varit en av Val Gardenas stoltheter. Traditionella rätter och riktigt bra pizzor, eller varför inte bara ett glas vin? I deras vinkällare finns en uppsjö av lokala viner från regionen. Här finns även en kaffebar om du är sugen på äkta italiensk espresso och något sött efter maten. 

 

Scoiattolo

Här serverar klassiker från det bästa av Sydtyrolen. En mycket omtyckt hotellrestaurang med många återkommande besökare. 

 

Costabella

Ett populärt ställe där vi rekommenderar att du bokar bord i tid. Personalen är jättetrevlig och serverar god mat i rikliga portioner - vi vågar lova att du lämnar restaurangen mätt och belåten. Pasta och pizza har aldrig smakat så bra som just här. 

 

Barer & klubbar

Saltos Bar

I mysig, alpin stil med modern touch som passar hela familjen. Mot kvällen förvandlas dock den avslappnade atmosfären till en livlig partystämning där det garanterat blir dans. Temakvällar och events hålls med jämna mellanrum här.

 

Bar La Stua

Afternature med influenser från de österrikiska barerna. Liveband, goda drinkar och självklart en kall italiensk pils. På deras soldränkta terrass parkerar sig många med en Aperol Spritz efter en dag i vildmarken.

 

Siglu Bar

Denna klubb, som både kan tas för att vara en stor igloo eller discokula, bjuder på såväl bra drinkar som ösigt partaj framåt kvällen.