Körsångarresa till Bad Gastein

 

Körsång och naturupplevelser i en oslagbar miljö!

Njut av körsång och gemenskap i det sagolikt vackra österrikiska semesterparadiset Bad Gastein. Under Fredrik Berglunds ledning kombinerar vi sång och musikalisk glädje med tid för vandring, bad i varma källor, god mat och ren avkoppling. Resan fokuserar på utveckling, njutning och en härlig gemenskap i form av repetitioner och två exklusiva konserter.

 • Kombinera körsång, inspiration och njutningsfull avkoppling i en fantastisk miljö
 • Innehåller repetitioner, konserter och workshops
 • Passar dig som vill utvecklas som körsångare och samtidigt få tid att vandra och koppla av
 • En resa med fokus på sång, upplevelser, njutning och gemenskap

Den historiska kurorten Bad Gastein erbjuder tack vare sitt läge vid Centraleuropas största nationalpark Hohe Tauern inte bara avkopplande bad i varma källor utan även fantastiska möjligheter till vandring och naturupplevelser. Byn präglas av de vackra gamla byggnaderna från ”La Belle Epoque” och som besökare känner man sig förflyttad till filmen Sound of Music. Den underbara repertoar som körsångarna på resan kommer få sjunga under Fredrik Berglunds ledning kommer att innehålla några odödliga klassiker från just denna film, blandat med svensk och österrikisk körmusik.


Vad händer under resan?

Veckan bjuder på sex inspirerande dagar med repetitioner, workshops och konserter under ledning av körpedagogen och dirigenten Fredrik Berglund. Som körpedagog och inspiratör är han känd för sitt lekfulla sätt där han inspirerar såväl sångare och publik till stor sångglädje. Repetitionerna sker under morgon och kvällar vilket även ger gott om tid till vandring, utflykter och avkoppling. Under veckan kommer vi även att genomföra två stycken konserter varav den ena kommer att ske utomhus. I en workshop ger Fredrik alla sångare även en fördjupad och användbar kunskap i röstvård och sångteknik. Utöver körsången finns det möjlighet att följa med på flera spännande utflykter och aktiviteter (vissa mot tillägg). På måndag finns t.ex. för den som önskar möjlighet att uppleva Mozarts vackra födelsestad Salzburg och på onsdag erbjuds en dagsutflykt till världsarvet Venedig eller den vackra alpbyn Zell am See. 


Varför sjunga i Bad Gastein?

En körsångarresa till Bad Gastein innebär en härlig kombination av sång, skratt och gemenskap. Bad Gastein erbjuder en svårslagen kombination av bekväma boenden, god mat och härliga naturupplevelser. Veckan innehåller en stor portion sång men lämnar samtidigt tid över för att uppleva allt det andra som Bad Gastein har att erbjuda.

För vem passar resan?

Resan passar dig som vill lämna vardagen hemma och njuta av en härlig vecka fylld av sång, inspiration, avkoppling och gemenskap i en fantastisk miljö. För att delta krävs det inte stor erfarenhet av körsång, utan snarare ett brinnande intresse och att du vill utvecklas på tillsammans med andra. Inför veckan kommer alla körsångare på resan få exklusiv tillgång till We Are Voice-appen som är en unik musiktjänst för övning av stämsång. Alla sångare på resan kommer att få tillgång till stämfiler på samtlig repertoar inför resan. 

Boende

Vi bor bekvämt på något av våra moderna hotell, mitt i hjärtat av Bad Gastein. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi samlas för våra repetitioner. På kvällarna väntar oss goda middagar.

 

Detta ingår i resans pris:

 • Flyg t/r till Bad Gastein från Göteborg, Malmö eller Stockholm
 • Del i dubbelrum på Hotel Salzburger Hof ****+eller Hotel Gisela ***+
 • Stor frukostbuffé 
 • 7 st femrätters middagar (Hotel Salzburger Hof), 6 st trerätters middagar (Hotel Gisela)
 • Repetitioner
 • Konserter
 • En workshop med fokus på röstvård och sångteknik
 • Reseledarservice

 2019 års resa presenteras inom kort

Resan går endast att bokas på telefon. Välkommen och ring
0771-20 20 20 så hjälper vid dig med din bokning!