Merida Mountainbike Week

NYHET:  Merida - Mountainbike Week

Bad Gasteins omväxlande och kuperade terräng passar perfekt för att cykla mountainbike. Under veckan kommer vi tillsammans att cykla i en storslagen natur med magisk utsikt över vackra alptoppar och uppleva det bästa från Gasteinerdalen. Räkna med en vecka fylld av cykling, njutning och härlig gemenskap.

Se hela veckoschemat här >>
Utrustning för veckan >>

 • Fem dagars härlig cykling i storslagen natur med erfarna ledare
 • Inspirerande föreläsning av Meridaprofil
 • God mat och härlig gemenskap


Vad händer under resan?

Veckan bjuder på fem dagar med cykelturer i omväxlande terräng där erfarna ledare finns med för att ta oss med till några av dalens vackraste områden. På plats under hela veckan finns Merida för att förse oss med det senaste inom mountainbikes samt profiler ur deras egna stall. Dessutom kommer det erbjudas möjlighet att testa på den nya trenden med batteridrivna e-mountainbikes som tagit hela Alperna med storm.

Varje dag inleds med en god frukost och därefter ger vi oss ut på dagens cykeltur. Cyklingen sker på grusvägar och mindre stigar som bitvis kan vara krävande. Turerna leds av erfarna ledare som både guidar oss runt dalen samt delar med sig av sina bästa tips. Turerna kan variera något i tid och distans men det är alltid förmiddagsturer varefter man fritt kan välja om man vill fortsätta att cykla på egen hand eller avsluta dagen. För de som önskar så återhämtar vi oss med något gott att dricka på Silver Bullets terrass.

Varför cykla mountainbike i Bad Gastein?

Bad Gastein bjuder på en härlig mix av bra boende, god mat och fin cykling. Terrängen är omväxlande och vi får uppleva olika vyer varje dag. I Gasteinerdalen finns det även gott om mysiga, lokala hyttor som vi passar på att besöka under veckan.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som med en härlig gemenskap vill uppleva Alpernas vackra natur från cykelsadeln. Du behöver inte vara en duktig cyklist men en god grundkondition och viss cykelvana rekommenderas då underlaget kan vara bitvis krävande. Vi kommer att dela upp oss i grupper där tempot anpassas efter deltagarnas nivå.

Boende

Vi bor bekvämt på nyrenoverade Hotel Eden Rock***+. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens cykeltur. På kvällarna serveras en härlig trerätters middag.

Detta ingår i resans pris:

 • Flyg t/r till Bad Gastein inkl. 20 kg bagage 
 • 7 nätter i dubbelrum på Hotel Eden Rock***+
 • Frukostbuffé i 7 dagar 
 • Trerätters middagar i 6 dagar
 • Hyra av Mountainbike inkl. hjälm
 • Cykelturer i 5 dagar
 • Föreläsning av Merida profil
 • Reseledarservice

Prisexempel med avresa 18/5

Dubbelrum på Hotel Eden Rock***+

Pris fr. 10 995 kr


Resan går endast att boka per telefon:

0771 - 20 20 20

            Resan arrangeras i samarbete med: