Foto- och vandringsresa

Foto och vandring i fantastisk alpmiljö

Med sitt perfekta läge, precis vid Alpernas största nationalpark Hohe Tauern, erbjuder kurorten Bad Gastein en unik naturupplevelse med en kombination av blomstrande ängar, porlande bäckar och ståtliga glaciärer. Området betraktas som ett av Alpernas vackraste och med sitt stora utbud av vandringsleder i varierande miljö så lämpar sig området perfekt för vandring och fotografering. 

  • Kombinera vandring och fotografering
  • 5 dagar Alpin Vandring tillsammans med guide
  • Fokus på gemenskap och upplevelser
  • Passar dig som vill ha en aktiv semester och samtidigt utveckla ditt fotograferande

Vad händer under fotoresan?

Under veckan vandrar vi tillsammans och upptäcker Gasteinerdalens vackra områden. Varje dag inleds med frukost och därefter ett kortare morgonmöte där vi går igenom dagens planerade tur. Vi vandrar i olika områden i dalen och njuter av goda luncher på någon av alla de mysiga bergshyttorna som omger Bad Gastein. Med oss på resan och vandringsturerna finns naturfotograf Mikael Madenfalk. Under våra vandringar stannar vi regelbundet till för att fotografera och vid vissa av våra pauser samlas vi för att gemensamt med Mikael fokusera på ett specifikt objekt och prata om olika tekniker och kamerainställningar vi kan använda oss av för fotograferingen. Efter vandringen vilar vi upp benen på Silver Bullets terrass i gott sällskap med våra vandringskamrater innan vi gör oss redo för kvällens middag.

Varför vandra och fota i Bad Gastein?

Bad Gastein har en historia och en omgivning som få andra orter i alperna kan mäta sig med. Tiden som luxuös kurort för kejsare och kungligheter har gett byn en säregen arkitektur som i kombination med dess omkringliggande natur bjuder in till fantastiska fotograferingsmöjligheter. Dalen erbjuder totalt över 600 km vandringsleder som tar oss genom uråldriga skogar, över blomstrande betesmarker och upp till toppar med milsvid utsikt. Djurlivet är rikt och har vi tur kan vi rikta våra objektiv mot såväl murmeldjur som gemsar, stenbockar, örnar och gamar under veckan.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som vill kombinera en aktiv semester med vandring och fantastiska naturupplevelser med ditt intresse för fotografering. Resan riktar sig till dig som är intresserad av fotografering men som vill fortsätta utvecklas i en inspirerande miljö. För att delta på resan behöver du alltså inte vara en sedan tidigare duktig fotograf och du behöver heller ingen dyr och avancerad utrustning. För att kunna ta del av Mikaels tips samt experimentera på egen hand rekommenderar vi dock att du har möjligheten till manuella inställningar av bländare, slutartid och ISO-tal.   

Bekvämt boende

Vi bor bekvämt på Hotel Eden Rock eller Hotel Salzburger Hof, mitt i hjärtat av Bad Gastein. Här sover vi gott och njuter av en härlig frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens vandring. På kvällarna serveras goda middagar gjorda på närproducerade råvaror av högsta kvalité.

Guiden tipsar!

"Under er lediga dag rekommenderar jag att följa med på någon av våra dagsutflykter. På onsdagar kan ni välja mellan en dagstur till natursköna Zell am See eller kanalernas Venedig"

Läs mer här »