Sista chansen: spara upp till 4 500 kr

Alla middagar ingår + 1 000 kr boka-tidigt rabatt - boka före 28/2!

Spara upp till 4 500 kr

Alla middagar ingår + 1 000 kr extra-rabatt - boka före 28/2!

Uppge kod

SOMMAR-1000

Uppge kod

SOMMAR-1000

Veckoprogram

Veckan bjuder på guidade turer alla dagar förutom onsdag som är vilodag. Då väljer du själv om du vill upptäcka Bad Gastein på egen hand eller följa med på dagsutflykt.

Notera att dagsprogrammet är preliminärt och kan komma att ändras utifrån väder och dagens förutsättningar.

Dag 1 - Lördag

Flyg från Sverige och ankomst till hotellet i Bad Gastein efter busstransfer från Salzburg. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch i Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

 

Dag 2 - Söndag

På morgonen njuter vi av den goda frukostbuffén innan det är dags för vårt välkomstmöte och genomgång av veckans program. Efter mötet provar vi ut våra cyklar och beger oss därefter ut på veckans första cykling – en enklare cykeltur där vi bekantar oss med cykeln och omgivningarna. Vi håller oss mestadels på bredare grusvägar och undviker branta stigningar. På eftermiddagen kör vi veckans första ”After-Bike” på Silver Bullets terrass. Därefter kopplar vi av på hotellet och gör oss redo för kvällens middag.

 

Dag 3 - Måndag

Efter frukost och genomgång beger vi oss norrut i Gasteinerdalen. Efter några kilometer viker vi av  mot den angränsande dalen, Angertal. Härifrån fortsätter vi vidare och passerar mittstationen på Schlossalmbahn, den helt nybyggda skidliften som på vintern tar skidsugna personer upp från byn Bad Hofgastein till dess husberg Schlossalm. Därefter når vi fram till den mysiga hütten Fundner Alm där storbonden Simon med familj hälsar oss varmt välkomna och serverar lokalproducerad lunch. På eftermiddagen får vi en vacker utförskörning ner till Bad Hofgastein innan vi sedan viker av söderut och följer ån Gasteiner Ache tillbaka till Bad Gastein. Väl framme i byn beger vi oss återigen till Silver Bullets terrass för dagens After-Bike! Därefter gör vi oss redo för kvällens härliga middag som avslutas med vårt populära pubquiz (mot tillägg). 

 

Dag 4 - Tisdag

Vi laddar upp med en ordentlig frukost där vi samlar kraft inför dagens cykeltur, denna gång i sydlig riktning. Vi börjar turen med att cykla till grannbyn Böckstein där vi stannar till utanför Montanmuseum och pratar om Gasteinerdalens historia som guldgrävarort. Därefter börjar vi stigningen mot dalens södra ände Nassfeld. Här cyklar vi in i Centraleuropas största nationalpark Hohe Tauern. Vi håller nu ögon och öron öppna för porlande bäckar, visslande murmeldjur och även en och annan förbisusande gås- eller lammgam. Vi stannar till för lunch på Pottingerhütte innan vi tar oss tillbaka till Bad Gastein via en av romarnas då viktigaste handlingsleder. På kvällen finns det sedan möjlighet att följa med till gården Durzbauer för snapsprovning (mot tillägg). Gårdens ägare Hans berättar om bränneriets konst och låter oss givetvis smaka på några av hans prisbelönta snapsar. För den som tycker bättre om vin så arrangeras även en vinprovning av österrikiska kvalitetsviner innan middagen (mot tillägg).

 

Dag 5 - Onsdag

Idag vilar vi benen och tar en välförtjänt ledig dag. Tips på aktiviteter:

Följ med på vår dagsutflykt till Venedig. Du kan förboka utflykten på telefon 0771-20 20 20 eller hos din reseledare i Bad Gastein.

Ta tåget till Salzburg. Besök den vackra borgen Hohen Salzburg, strosa runt i gamla stan och njut av en äkta Mozartkula.

För den som vill ta det lite lugnare är ett besök på badanläggningen Felsentherme en rekommendation. Biljett till reducerat pris köper du i receptionen på Hotel Salzburger Hof.

 

Dag 6 - Torsdag

Idag hoppar vi återigen upp på våra cyklar och tar oss norrut genom dalen mot byn Dorfgastein. Härifrån cyklar vi upp mot berget Fulseck och de som känner att de har energi kan välja att fortsätta hela vägen upp till toppen varifrån vi har en otroligt vacker panoramavy. Vi stannar därefter till för en god lunch på hütten Grabneralm innan vi vänder nedåt mot Dorfgastein och därifrån tillbaka mot Bad Gastein. På eftermiddagen kör vi återigen en härlig After Bike och kanske ett besök i spa-avdelningen innan kvällens middag.

 

Dag 7 - Fredag

Sista dagen.. Efter att vi avnjutit vår frukostbuffé hoppar vi återigen upp på våra cyklar och beger oss upp mot berget Graukogel. Vår väg mot toppen snirklar sig vackert fram över öppna fält, längs porlande bäckar och avslutningsvis genom en vacker cembratallsskog. När vi når toppen slår vi oss ned på Graukogelhüttes vackra uteservering för en sista välförtjänt lunch. Vi njuter av stunden och unnar oss kanske en äkta österrikisk hembränd snaps innan vi vänder tillbaka ned mot Bad Gastein. Innan kvällens middag träffas vi för vår traditionella  avslutningsträff där vi med ett glas bubbel i handen skålar för och sammanfattar en härlig vecka tillsammans. 

 

Dag 8 - Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en sista härlig frukostbuffé lämnar vi semesterparadiset Bad Gastein för denna gång.