FULLBOKAT!

e-Mountainbike Week

 

 

Storslaget äventyr på två hjul

Upptäck Bad Gastein på ett nytt och spännande sätt. Under e-Mountainbike Week utforska vi Gasteinerdalens guldkorn från sadeln på varsin el-mountainbike. Elcyklar har sedan ett par år tillbaka tagit världen med storm och om det är någonstans den når sin fulla potenial så är det i Alperna. 

 • Elcykling på hög höjd i oslagbar miljö
 • Fem dagar e-mountainbike med guide
 • Passar dig som vill ha en aktiv semester 
 • Fokus på upplevelser, njutning och gemenskap

Tack vare den batteridrivna motorn så har vi idag möjlighet att bemästra backar och utforska områden som tidigare inte var möjligt. Dessutom tillåter de en familj eller grupp med olika fysiska förutsättningar att cykla tillsammans då elmotorns effekt enkelt regleras efter förmåga. 

e-Mountainbike Week arrangeras:

 • Vecka 28 (6-13 juli) - Fullbokat

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på fem dagar cykling under ledning av erfarna guider. Under cykelturerna tar vi oss gemensamt fram i en omväxlande terräng med en kombination av grusvägar och lite mindre stigar. Tillsammans får vi uppleva vykortsliknande områden och varje dag stannar vi till för att avnjuta en härlig lunch på någon av dalens mysigaste hüttor. Turerna avslutas i Bad Gastein med något svalkande på Silver Bullets delikata terrass innan vi gör oss redo för kvällens härliga middag.

Vad innebär det att cykla med el-mountainbike?

En el-mountainbike är i grund och botten en helt vanlig mountainbike på vilken man adderat en batteridriven motor. Tack vara elmotorn kan du snabbt och enkelt få den hjälp du behöver när orken tryter. Cyklarna erbjuder dessutom olika grader av assistans där du genom ett enkelt knapptryck hittar en passande nivå. De som vill köra lite tuffare väljer mindre assistans och vice versa. På så sätt är e-mountainbike ett program som passar alla, oavsett fysik eller tidigare erfarenheter. 

Varför cykla i Bad Gastein?

Med sitt vackra läge, precis vid Alpernas största nationalpark Hohe Tauern, erbjuder kurorten Bad Gastein unik naturupplevelse. Kombinationen av glaciärer och blomstrande betesängar gör att området betraktas som ett av Alpernas vackraste med några av världens bästa vandrings- och cykelleder. 

För vem passar resan?

Resan passar dig som vill uppleva Alpernas vackra natur på ett nytt och spännande sätt.  Du behöver inte vara en duktig cyklist men viss cykelvana rekommenderas då terrängen kan vara bitvis tekniskt utmanande. Varje tur erbjuder en fysisk utmaning men fokus ligger på upplevelser, njutning och gemenskap.

Boende

Vi bor bekvämt på något av våra moderna hotell, mitt i hjärtat av Bad Gastein. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. Vissa hotell erbjuder pool- och spaanläggning och på kvällarna serveras goda middagar.

Detta ingår i resans pris:

 • Flyg t/r till Salzburg inkl. 20 kg bagage 
 • Boende på centralt belägna hotell med god standard
 • Stor frukostbuffé 
 • Hyra av Mountainbike (inkl. hjälm)
 • Fem dagar cykling under ledning av erfarna guider
 • Reseledarservice

 

Prisexempel med avresa 6/7

Dubbelrum på Ski Lodge Reineke ***+

Pris fr 14 140 kr