Dagsutflykt till Mont Blanc

Spara upp till 3 500 kr/person

När du bokar din sommarresa före 30/4 ingår alla resans middagar.

Spara upp till 3 500 kr/person

När du bokar din sommarresa före 30/4 ingår alla resans middagar.

Boka före:

30/4

Mont Blanc – unika viner på hög höjd

På gränsen mellan Frankrike och Italien ligger Mont Blanc, Europas högsta berg med en höjd på 4800 m ö h. Vid bergets fot finns en lång tradition av att framställa vin av hög kvalité, trots områdets branta bergssluttningar och kalla klimat. Under en heldag får vi lära oss mer om vintillverkningen i området och provsmaka lokala viner.

Vi börjar dagen med att ta oss till Morgex som ligger lite mer än en timme utanför Cervinia. Här berättar vår guide om Mont Blanc och bergets italienska sida, medan gruppen promenerar bland några av de högst belägna vingårdana i Europa.

Vi gör vårt första stopp hos vintillverkaren i Morgex som är känd för att producera unika viner på hög höjd (900 - 1200 m ö h). Vinerna produceras uteslutande av den lokala druvan Prié Blanc som har odlats i området i över 2000 år. Här väntar en provning och genomgång av vinerna och gården.

Efter dagens provning är det dags att ta Skyway-liften från Courmayeur, upp till mittstationen Pavillon du Mont Fréty som ligger på 2,200 m ö h. Vi gör ett stopp för att äta lunch, och här finns flera trevliga restauranger och caféer att välja mellan.

När energinivån är påfylld tar vi liften till toppstationen Punta Helbronner, på hela 3,466 m ö h. Vyn över bergen och Mont Blanc är något utöver det vanliga och kan beundras från panoramaterrassen med 360-graders utsikt.  Vi avslutar dagen med att åka ner till dalstationen i Courmayeur igen. Här kan man välja om man vill göra ett besök i byn innan hemresan till Cervinia.

Utflykten till Mont Blanc arrangeras v. 24 och v. 28-29.