Dagsutflykt till Barolo, Piemonte

Öppet köp på alla sommarresor

Gäller på alla våra sommarresor till Alperna.

Öppet köp på alla sommarresor

Gäller på alla sommarresor fram till 31/01.

Öppet köp till:

31 januari

Barolo, Piemonte – Fantastiska viner 

Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landets bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco. Under vår heldag besöker vi två välkända vingårdar där vi får en djupdykning i distriktets vintillverkning.

Mousserande viner på La Spinetta

Vårt första stopp gör vi på familjen Rivettis vingård La Spinetta som är vackert belägen i Grinzane Cavour. Här provar vi  tillsammans med gårdens sommelier mousserande årgångsvin från Contratto, som är Italiens äldsta producent av mousserande viner. Deras vin var det självklara valet för Vatikanstaten och många Europeiska kungahus under början på 1900-talet.

Avsmakningslunch i Serralunga d’Alba

Lagom till lunch anländer vi till den gamla medeltidsstaden Serralunga d’Alba och vingården Sukula. Gården drivs bl a av Jyrki Sukula som är en av Finlands mest kända kockar. Vi börjar med en aperitif bland vinrankorna innan vi slår oss ner och njuter av Jyrkis fantastiska avsmakningslunch tillagad på lokala råvaror från regionen. Till maten provar vi gårdens berömda viner som görs på Nebbiolo och Barbera. En oförglömlig upplevelse.