3 måsten under din sommarresa i Cervinia

 

Cervinia, vart ska vi börja? Beläget i norra Italien, närmare bestämt i Aostadalen finner du denna ”klackarna i taket” by – både under sommar och vinterhalvåret. Sommaren i pittoreska Cervinia är något alldeles speciellt och en ort för renodlade livsnjutare. Med sin unika natur, fantastiska mat, storslagna vandringar och dess närhet till italienska kulturstäder erbjuder denna italienska pärla allt och lite till.

 

1. Sommarskidåkning på glaciär

Glöm tre underställströjor och piskande kyla, plocka istället fram solglasögon och solskyddsfaktor. På den soliga glaciären Plateau Rosà (3 500 m.ö.h) kan du verkligen ta ut svängarna. Den höga höjden erbjuder inte bara spektakulära vyer, snöförhållandena är nämligen riktigt bra. Så bra att diverse skidlandslag väljer att lägga sina sommarträningar här varje år. Med ett så pass stort skidsystem på glaciären finns här något för alla, nybörjare som proffs. Hyr dina lagg på plats eller ta med dig ditt nyvallade pick och pack!

2. Vinprovning på Les Crêtes

Smakrika druvor i mängder. Här visar familjen Charrère sitt vinhus beläget endast en timme från Cervinia med buss. Familjen har odlat i Aosta-dalen sedan tidigt 1800-tal och fortsätter än idag med druvsorter så som Chardonnay, Pinot Noir, Fumin med flera. Prova mängder av olika röda- och vita viner med sanslöst bra tilltugg. Till detta får du på ett passionerat vis ta del av intressanta historier om dalens vinproduktion. Molto Bene!

Med STS Alpresor besöker du Les Crêtes och stannar även till i staden Aosta med reseledarsällskap. Läs mer om upplägget här >>

E-bike i oslagbart klimat

Cervinia och området kring Matterhorn är känt för att vara ett cykelmecka. Det stora området erbjuder stor variation av cykelleder med fantastiska utsikter över dalgångarna. Välj mellan enklare cykelleder, offroad med tuffare terräng eller för den våghalsige den pampiga Bike med uppbyggda hinder och hopp. Den stora variationen på stigar och leder gör att det finns något för både amatörer, barnfamiljer till erfarna cyklister. Cyklarna är dessutom eldrivna vilket gör att du kan upptäcka mer av dalens godsaker. För mer information om E-bike, klicka här >>

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför sommar-och vandringsresa i Alperna

När din semesterresa väl är inbokad tar den härliga planeringsfasen vid. Men när det kommer till packning är det många som blir stressade och undviker att plocka fram väskan till ett par timmar innan avresa. Oavsett om du hör till den skaran eller har stenkoll på vad som ska packas ner vill vi ge dig en praktisk packningslista som du kan skriva ut och bocka av när det börjar bli dags att packa.

Elcykeln, Alpernas hetaste trend!

Elcykeln slog världen med en tystlåten e-boom och har säkerligen svischat förbi dig retsamt uppför djävulsbacken efter jobbet ett par gånger, om du själv inte är retstickan… Försäljningen av elcyklar fortsätter slå nya rekord år efter år, men är det någonstans den verkligen når sin fulla potential så är det i just Alperna, djävulsbackarnas hemland.

Vandringsguidens bästa tips - Del 1

Äntligen är årets vandringssäsong igång och som alltid leds våra turer av lokala guider som kan Gasteinerdalen på sina fem fingrar. I detta inlägget får du lära känna Erhard som bland annat delar med sig av sitt bästa vandringsminne och tipsar om var du äter den godaste charktallriken i Gasteinerdalen.