Veckoprogram för familjeveckor

Öppet köp på alla sommarresor

Gäller på alla våra sommarresor till Alperna.

Öppet köp på alla sommarresor

Gäller på alla sommarresor fram till 31/01.

Öppet köp till:

31 januari

Preliminärt veckoprogram - Familjeveckan

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Därför är det viktigt att veta att programmet som ni finner nedan inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att genomföra veckan.

Dag 1 – Söndag

Veckan inleds med en vandring längs den klassiska Kaiser Wilhelm-promenaden. På vägen stannar vi och spanar på murmeldjur och matar de tama ekorrarna med nötter. Efter vår promenad tar vi oss tillbaka till byn där vi äter en god lunch på Salzburger Hof. Efter lunchen spelar vi minigolf tillsammans och avnjuter en kall dryck på Gatzerterassen.

 

Dag 2 – Måndag

Idag väntar en spännande dag på högre höjd. Vi tar oss upp på Stubnerkogel med liften för att sedan vandra gemensamt bland hästar och kor hela vägen upp till toppen. Väl framme äter vi en god lunch tillsammans, för att sedan åka gemensamt ner med liften.

 

Dag 3 – Tisdag

På Tisdagen åker vi buss till ett av Gasteinerdalens vackraste områden: Nassfeld och nationalparken Hohe Tauern. Här väntar en trevlig vandring där vi får lära oss om djur, natur och andra spännande saker. Lunch äter vi på mysiga restaurang Valeriehaus som som serverar den österrikiska pannkakan "Kaiserschmarren".  Här finns även en liten lekpark med studsmatta och gungor där barnen kan leka. 

 

Dag 4 – Onsdag

Idag står fri aktivitet på schemat. Under dagen finns det möjlighet till att besöka äventyrsbadet Felsentherme, där vattnet hämtas från varma underjordiska källor. Alla pooler är helt klorfria och här finns även en vattenrutschkana, barnpool och lekområden.  Ett annat alternativ är att åka linbana över Bad Gasteins vackra vattenfall, hyra e-bikes eller prova på familjerafting. Möjligheterna är oändliga.

 

Dag 5 – Torsdag

Torsdag betyder föräldrafri dag. Idag tar våra duktiga reseledare med sig barnen till Untere Astenalm. Här äter vi lunch och den klassiska efterrätten Krapfen, vilket är en österrikisk munk. Därefter tar vi oss en titt på alla kaniner, marsvin, hönor och grisar som bor på hüttan Astenalm. 

 

Dag 6 – Fredag

Under Fredagen åker vi buss ner till Bad Hofgastein, där vi sedan tar liften upp till högplatån vid Schlossalm. Här stannar till vid den roliga lekplatsen, innan vi vandrar vidare ner för berget till en häftig hinderbana. Därefter äter vi en god lunch på berget innan vi beger oss tillbaka med buss. I Bad Gastein finns det möjlighet att prova klätterväggen vid Silver Bullet (föranmälan krävs).

 

Dag 7 – Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi paradiset Bad Gastein för denna gång.