Felsentherme

 

Avkoppling med bad i varma källor

Mitt i centrala Bad Gastein ligger Europas mest miljövänliga bad- och spaanläggning, Felsentherme. Här finns tusentals kvadratmeter spa-område med flera sorters bastus, ångbad, relaxområden, gym, vattenrutschkanor och uppvärmda pooler; både inne och utomhus.

Vattnet på spa-anläggningen Felsentherme kommer direkt från de underjordiska källorna uppe i bergen, och är rikt på mineraler vilket har en välgörande effekt på både kropp och själ. Det helande termalvattnet tillsammans med den friska alpluften och utsikten över de omkringliggande bergen gör ett besök på Felsentherme till en magisk upplevelse.

Klorfria pooler med termalvatten direkt från bergen

Varje dag pumpas en miljon liter vatten från bergen direkt in i poolerna på Felsentherme. Tack vare den höga kvaliteten på vattnet och det kontinuerliga utbytet behövs inget klor, vilket gör vattnet helt naturligt. Med många olika pooler och fyra olika avdelningar på Felsentherme finns något för alla, oavsett om du är ute efter en lugn spa-upplevelse eller ett vattenäventyr för hela familjen.

Under vintern är utomhuspoolerna populära, och kontrasten mellan den uppvärmda poolen och de mäktiga bergen, med skidåkarna som glider ner för Stubnerkogel, är en imponerande syn. På sommaren blir Felsentherme en oas för solälskare med sina utomhuspooler och soliga däck med bekväma solstolar. Att koppla av här efter en lång dag med vandring är en perfekt återhämtning.

 

Bastubad utöver det vanliga

På Felsentherme har du chansen att uppleva avkoppling och bastubad utöver det vanliga, bada bastu på över 1 100 meters höjd med enastående panoramautsikt över bergen.

Bastu-avdelningen är över 600 m² och här finner du åtta olika bastu och ångbad av olika slag. En helt unik upplevelse är saltvattengrottan där den höga luftfuktigheten och en temperatur på 40°C har positiva effekter på både andning och blodcirkulation.

Observera! Bastu-avdelningen är endast tillgänglig för dig som är över 16 år.

 

Träning & behandlingar

Koppla av eller koppla på? På Felsentherme behöver du inte välja! Mot en avgift finns möjlighet att träna sin styrka och kondition i det 150 m² stora gymmet. Här finns all tänkbar utrustning för ett ultimat träningspass. Vill man helt ägna sig åt avkoppling efter en fullspäckad dag på berget finns en rad olika typer av massage och behandlingar att boka.