Felsentherme på sommaren

Bad Gastein

Felsentherme - avkoppling med bad i varma källor

Granne med Hotel Salzburger Hof ligger Europas mest miljövänliga bad och spa anläggning - Felsentherme. Här finns tusentals kvadratmeter spa-område med flera sorters bastu, ångbad, sollandskap och uppvärmda pooler - både inne och utomhus. 

Varje dag pumpas 2 miljoner liter vatten upp direkt från de varma underjordiska källorna vilket gör att man inte behöver använda klor – och vattnet håller alltid behagliga 36 grader.

På Felsentherme finns flera olika avdelningar att besöka med partnern, familjen eller vännerna. Välj att koppla av inomhus eller utomhus i det stora landskapet med en vacker vy.

Varför ska du besöka Felsentherme?

Lokalt källvatten
Utomhuspooler
8 olika bastulandskap
Massage & Gym tillgängligt

Heta Källor

Några stenkast bort från hotellet Salzburger Hof finner du spa-landskapet Felsentherme som befinner sig 1 100 meter över havet. Efter en resa på några tusen år har grundvattnet pressat sig upp mot ytan och fyllt Felsenthermes bassänger med mineralrikt vatten som ger kroppen det syre den behöver och förtjänar. De 18 varma källorna tillför uppfriskande vatten på olika temperaturer till de olika bassängerna i detta unika vattenkomplex. Vattnet från de heta källorna fyller många funktioner så som att återuppliva de trötta cellerna i människokroppen. 

 

Avkopplande spa

Vare sig du har haft en heldag på cykeln, eller vandrat i den vackra omgivningen så finner du den optimala spa-avdelningen på Felsentherme. Här finner du fyra olika spa-avdelningar för hela familjen, vännerna eller partnern.  Återuppliva topp till tå i bassängernas olika temperaturer, mellan 24°C till 40°C. Njut av värmen på solterassen eller värm upp dig i det stora bastulandskapet. Med åtta olika typer av bastu har du stor valmöjlighet, att välja allt från 40°C upp till 90°C.

 

Fyll på med energi

Koppla av eller koppla på, här finns alternativ. På Felsentherme finns möjlighet att bygga upp din styrka i det 150 kvadratmeter stora gymmet. Väljer du att koppla av efter en fullspäckad dag så finns massage till förfogande för den som har behov. Massage och gym finns tillgängligt mot en avgift.