Alpentherme på sommaren

Bad Hofgastein

Alpentherme - en alpin vattenvärld

Alpentherme bjuder på en hel värld av 100% thermalvatten i en unik atmosfär. Med relax, olika typer av bassänger, spa och bastur erbjuder alpentherme allt du önskar dig för en behaglig upplevelse. Anläggningen är uppbyggd i fyra världar, Relax world, Sauna world, Kids world och Ladies world. 

Varje avdelning i Alpentherme är fyllt med mineralrikt lokalt källvattnen. Varesig du och sällskapet besöker för avkoppling, äventyr eller lek, så finns det något för dig. Det finns gott om utrymme för dig och partnern, familjen eller vännerna i det 36 000 kvadratmeter stora landskapet.

Avkoppling har sällan så vacker vy som Alpentherme har utöver de vackra bergstopparna.

Varför ska du besöka Alpentherme?

Lokalt källvatten
36 000 kvadratmeter stort
4 olika spa-avdelningar
Långa öppettider
10 st bastulandskap
Familj, vänner eller partner
Massage
Gym

Olika spa-världar - för alla sällskap

I hjärtat av Bad Hofgastein hittar du Alpentherme på hög altitud. Hela vattenlandskapet är fullt av miniralrikt källvatten som har tryckt sig up mot ytan efter många tusen år. Alpentherme erbjuder fyra olika spa-världar fyllt med det syrerika vattnet som vårdar din kropp. De fyra världarna i den gigantiska anläggningen består av Relax, Familj, bastu samt kvinnoavdelningen. Allt för att möta dig och ditt sällskaps behov såväl som önskan. 

copyright: Alpentherme Gastein
 

Flera bastulandskap - för olika ändamål

Ge kroppen utrymme för att återupplivas i den stora bastuvärlden. Med 10 olika bastulandskap finns det gott om rum för att koppla av efter långa dagar med vandring och aktiviteter i den vackra naturen. På temperaturer mellan 40°C och 95°C  finner du 6 stycken bastur inomhus och resterande 4 utomhus. Vad föredrar du? En traditionell finsk sauna eller en nytänkande med inslag av olika dofter såsom örter och öl. Här finns de flesta alternativen, med en vacker panoramavy över bergstopparna. 

copyright: Alpentherme Gastein
 

Massage & Gym

Koppla av eller koppla på, här finns alternativ. På Alpenthermer finns möjlighet till att bygga upp din styrka antigen i grupp eller enskilt. Maskiner för både kondition och styrka finns på plats. Väljer du att koppla av efter en fullspäckad dag så finns massage till förfogande för den som har behov. Massage och gym finns tillgängligt mot en avgift.

copyright: Alpentherme Gastein