800 kr boka tidigt-rabatt

Just nu får du 800 kr rabatt/person på alla sommar- och vandringsresor i juni, augusti & september.

800 kr boka tidigt-rabatt

Just nu får du 800 kr rabatt/person på alla sommar- och vandringsresor i juni, augusti & september.

Ange kod:

SOMMAR-800

SOMMAR-800

Ange kod:

Gästartister i Bad Gastein sommaren 2019

I år besöks Bad Gastein och Hotel Salzburger Hof av flertalet i sveriges artistelit. Schemat för sommarens artister uppdateras löpande. 

Olivia Stevens v. 19

Olivia Stevens arbetar som skådespelare och sångare och delar sin tid mellan Stockholm och New York. Hon är uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Stevens slog igenom som Anita i Riksteaterns West Side Story och som Sally Bowles i Cabaret på Studioteatern i Malmö – en roll hon fick Svensk Teaterunions pris för. Efter det följde huvudrollen i musikalen Chess. Till TV- och filmrollerna hör Margot i Skilda världar, Gullan i Hassel - Förgörarna och suffragetten Emmeline Pankhurst i Maj Wechselmanns brittisk-svenska Där våldet slutar börjar kärleken. Hon har medverkat i program som Allsång på Skansen och radio i Sverige och USA och har även arbetat som fotomodell.

 

Patricia Ahlborn - v.20

April Spring är ett band med en bred repertoar inom många genrer -pop, rock, soul, jazz & country.  Till Salzburger Hof kommer tre av medlemmarna i år för att bjuda på sina senaste verk samt blandade covers från olika favoritartister. "Vi ser fram emot en härlig vecka med er på Hotel Salzburger Hof där vi hoppas kunna bjuda på mycket glädje och feeling med vår musik!"
Patricia Ahlborn -artist, pianist, sångerska och låtskrivare.  Har under åren varit med i många spännande projekt och samarbeten som t.ex. då hon var med och gestaltade jazzsångerskan Mona Nydahls sång på ljudboken "Growin' leaves" av Mats Ekman (2015). 
Henrik Wällersten -vår skicklige multi-instrumentalist på piano, gitarr, munspel och kör. Har genom åren spelat i många band och konstellationer som t.ex. ”Sunpeach” och ”Stereolife”.
Niclas Ingvarsson -April Springs slagverksmästare som i många år spelat inom de olika genrerna pop, rock, jazz och soul i band som ”Sunpeach”, ”Stinky Toys” och ”Stereolife”.

 

Gunnar Petersson och Therese Andersson Lewis v. 22

Gunnar Petersson en mycket anlitad frilansmusiker, vars CV innefattat/ar arbete med några av Sveriges största artister tex. Putte Wikman, George Ridell, Jan Allan, Lill Babs, Siw Malmqvist, Eva britt Strandberg, Sven Wolter, Venke Myre och Tottas Bluesband.
Therese Andersson Lewis är en välanlitad musikalartist som har varit delaktig i svenska uppsättningar av Rent och Grease.  Tillsammans kommer de att underhålla på Hotel Salzburger Hof under vecka 23. 

 

Kenneth Staag v. 24

Kenneth Staag har med sin trio blivit en institution på Salzburger Hof under många år. Förutom hans populära musikfrågesport-och allsångskväll har han kompat artister som t.ex. Svante Thuresson, Siw Malmqvist, Eva-Britt Strandberg, Ann-Louise Hansson, Lotta Engberg, Babben Larsson m.fl. Han har varit sångare i Family Four, Cafepianist i TV, kapellmästare för tv-serien “Party hos Parnevik”, haft egna orkestrar, kompat de flesta svenska artister samt sjungit med storband.

 

Linda Rapp v. 24

Sångerska,musiker och artist som bl.a annat arbetat med folkkära artister somLill-Babs Shirley Clamp , Svenne o Lotta m.fl. Spelat i musicaler som   Spanska Flugan och I hetaste Laget och driver en prisbelönad artistskola för barn och ungdom. Linda ser fram emot att tillsammans med Kenneth och hans musiker f.f.g.få underhålla på Saltzburger Hof i Juni.

 

Trio Con Violino v. 25

Den mångsidiga sångerskan Karin Frölén gästar Salzburger Hof för 21 gången. 
"Härligt och en stor ära att få återvända år från år till ett underbart hotell med trevliga och glada gäster" 

Årets program bjuder på  en stor portion klassisk musik, men även folkmusik, jazz och musikal kan avnjutas under konsertkvällarna
I år är medmusikanterna: Trio con Violino: Eva Karpe piano och Åsa Harald violin. 
Gästartist: Enzo Grifone 

 

Carolina Sandgren och Tomas Lind - v. 30

Carolina Sandgren och Tomas Lind är några av de mest kända och folkkära artisterna på GöteborgsOperan. Båda har varit Göteborg trogna under lång tid och spelat många huvudroller men har också varit verksamma i andra operahus, både nationellt och internationellt. De bjuder på opera, operett, svensk sångskatt och ett härligt humör. Medverkar gör också Petra Davidsson med musikal, cabaret och visa. Som pianist medverkar. Anders Ottosson, verksam som pianist, körledare och dirigent sedan många år.

 

Andreas Eldeen & Anders Juhlin v.31

Andreas Eldeen är en sångare och skådespelare med stor erfarenhet och bred repertoar. På Malmö opera har man sett honom i musikaler som Les miserabels, Jesus Christ Superstar, Dr Zjivago, Jekyll & Hyde och många fler. Andreas är utbildad vid Guildford school of acting och har efter sin examen spelat på de flesta stora teatrar i Sverige men också i Europa. 

Andreas är flitigt anlitat som sångare och hans repertoar sträcker sig från pop och rock till 30-40 tals jazz. 2005 besökte Andreas Österrike för första gången med Europa turnén av musikalen the Rocky horror show. I år är det Andreas fjärde besök varav har varit här på fantastiska Saltzburger Hof. En tradition som han hoppas ska hålla i sig!

 

Gunnar Petersson v. 32

Gunnar Petersson en mycket anlitad frilansmusiker, vars CV innefattat/ar arbete med några av Sveriges största artister tex. Putte Wikman, George Ridell, Jan Allan, Lill Babs, Siw Malmqvist, Eva britt Strandberg, Sven Wolter, Venke Myre, Tottas Bluesband, Ron Wood (gitarrist i Rolling Stones), musiker i Go-morron Sverige och turnérar  för tillfället i Sverige på de största Jazz och Blues festivaler.

 

Anita Strandell v. 32

Anita Strandell föddes i Hudiksvall och sångkarriären började i och med en riksomfattande tävling där Anita gick vidare till finalen. Slutliga placeringen blev 2:a. Anita debuterade i Stig Löfstrands orkester från Göteborg, där de gjorde krogshower runt om i Scandinavian. Anita har vi lärt känna som medlem i sånggrupperna Gimmicks och Tre Damer och sedan som soloartist. Gimmicks 1969 – 1976 eller ”The Gimmicks of Sweden” som gruppens internationella namn löd var mycket kända i Japan. Deras skivor är fortfarande eftertraktade där. Anita har även skrivit lite texter till t.ex. Monica Zetterlund och Lill-Babs. 

 

Helena & Tobias Granmo v. 33

Pianisten Helena Granmo och Violinsten Tobias Granmo har ett stort hjärta till Österrike där de har varit bosatta i nästan ett decennium. Landet, kulturen och musiken har präglat hela deras musikerskap. Paret har varit gästartister på Salzburger Hof sedan flera år och uppskattar stort den nära kontakten de får med publiken under veckan. Den musikaliska spännvidden är stor och de utforskar gärna olika genrer. Under kvällarna kommer ni att möta klassiska storheter, glittret från musikalscenerna, visa och film. Kanske kommer även en ljudinteriör från ett Wienercafè att målas upp…..

 

Eva-Lotta Hultman v.34

Eva-Lotta Hultman är sångerska och artist, kritikerrosad för sin mjuka och finstämda röst och äkta scennärvaro. Repertoaren sträcker sig från klassisk musik till musikal vidare över jazz och pop. Hon är utbildad vid MusikalAkademien i Umeå och har en master vid Operahögskolan i Göteborg. År 2009 utsågs Eva-Lotta till Jenny Lind-stipendiat. Bland hennes många roller kan nämnas Susanna i Figaros Bröllop, Musetta i La Bohéme, Eliza i My fair lady, Fiordiligi i Cosi fan tutte, Pamina i Trollflöjten, Michaëla i Carmen, Maria i West Side Story. Eva-Lotta har bl a gästat GöteborgsOperan, Riksteatern, Göteborgs Konserthus och Opera på Skäret. Hon har också turnérat i Norden, Europa, USA och Kanada. 

Eva-Lotta är en återkommande gäst på Salzburger Hof och i år har hon med sig artistkollegan Linus Ingelsbo och vid flygeln Björn Eriksson.

 

Meta Roos v. 35

Meta Roos är född och uppvuxen i Boda kyrkby i Dalarna. Hon började sin kariär som sextonåring då hon började sjunga i olika dansband i Dalarna. Sedan 1984 har hon på heltid ägnat sig åt musiken. Hon har genom åren blivit tilldelad flertalet priser och stipendier. Så som Anita O'day-priset och Monica Zetterlund-stipendiet. Meta Roos har också medverkat som sångerska i flera filmer. Hon sjöng tex ledmotivet i Lejonkungen. Mellan 2005 och 2016 har hon spelat huvudrollen som Brus-Britta i Skinnarspelen som sepalas varje år i Malung. 

 

Magnus Hellsberg v.36

Magnus Hellsberg återkommer till Salzburger Hof med den fantastiska sångerskan och violinisten Heléne Jonsson och sina musikanter med det mycket uppskattade programmet med musik från bl.a. American Songbook, Musikaler och Folkmusik.   Som bassist har Magnus spelat med artister som Anita Lindblom, Svante Thuresson, Lill-Babs, Siw Malmkvist, Lasse Holm, Sven Bertil Taube, Jan Malmsjö, Evabritt Strandberg, Bosse Parnevik (Kenneth Staags ork.) m fl. Som medlem i The Spotnicks deltog han i världsturnéer bl.a. till Japan.  Magnus har dessutom medverkat i musikalen West Side Story, Hagges Revy (Curt-Eric Holmquists ork.), med Galenskaparna, Stefan&Kristers ”Skåpbubblor” och har ofta varit en anlitad studiomusiker. Magnus är även en entusiastisk golfare och passar alltid på att spela favoritbanan Golf Club Gastein vid sina besök på Salzburger Hof.

 

Helene Jonsson v.36

Heléne Jonsson är sångerska, artist, entertainer och violinist med en repertoar från klassisk musik till musical och jazz. Heléne är bl.a. influerad av musik från The American Songbook. Hon är klassiskt utbildad sångerska och violinist vid Musikhögskolan i Göteborg och operastudion på Göteborgsoperan.  Hon har medverkat vid ett flertal produktioner på Göteborgsoperan, som sopransolist i kammarkören Vocal Art Ensemble, i operetten Vita Hästen med Peter Harrysson, i konserten "Heléne möter Svante” en konsert med Svante Thuresson och All Time Big Band. Heléne har medverkat i musikalerna  Sound of Music och Singin in the Rain. Under året har vi sett och hört henne framföra musik ur Duke Ellingtons Sacred Concert , som en hyllning till Alice Babs. Med föreställningen ”Drömflickan”, som handlar om Marilyn Monroes liv, har hon gjort en bejublad föreställning på Göteborgs Stadsteater och hösten 2019 blir det nypremiär. 

 

John Kluge v.37

En kär artist för STS Alpresor. John Kluge är kritikerrosad för sin mäktiga och finstämda tenorröst och för sin starka scennärvaro. Han reser flitigt och ger konserter runt om i världen med fokus på den populärklassiska musiken. John har också blivit väl uppmärksammad för sin målarkonst i akvarell och där han uttrycker sina globala resor, möten och känslor i en abstrakt konst. Ett unikt koncept är därmed på plats -  The Artistic Tenor.

I år har John med sig artistkollegorna Py Bäckman, Gunilla Törnqvist och vid flygeln Carina E Nilsson.

www.kluge.se

 

Olivia Stevens v. 39

Olivia Stevens arbetar som skådespelare och sångare och delar sin tid mellan Stockholm och New York. Hon är uppvuxen på Södermalm i Stockholm. Stevens slog igenom som Anita i Riksteaterns West Side Story och som Sally Bowles i Cabaret på Studioteatern i Malmö – en roll hon fick Svensk Teaterunions pris för. Efter det följde huvudrollen i musikalen Chess. Till TV- och filmrollerna hör Margot i Skilda världar, Gullan i Hassel - Förgörarna och suffragetten Emmeline Pankhurst i Maj Wechselmanns brittisk-svenska Där våldet slutar börjar kärleken. Hon har medverkat i program som Allsång på Skansen och radio i Sverige och USA och har även arbetat som fotomodell.

 

Conny Holmgren, Hillevi Martinpelto, Anders Jakobsson & Eva Karpe v.40

Hovsångerskan Hillevi Martinpelto uppträder på Salzburger hof v. 40 tillsammans med violinisten Anders Jakobsson, sångaren Conny Holmgren samt pianisten Eva Karpe. Hillevi Martinpelto har sedan debuten som Madame Butterfly på Kungliga Operan gästat de flesta stora operahusen i Europa, USA och Asien. Anders Jakobsson är inte bara konsertmästare i Dalasinfoniettan utan även riksspelman. Kvartetten har givit mycket uppskattade konserter tillsammans under flera år och ser fram emot att få gästspela på Salzburger hof! En härlig blandning av opera, operett, musikal m.m. utlovas!