Veckoprogram Smakresan v.12

Notera att dagsprogrammet är preliminärt och kan komma att ändras utifrån väder, vind och dagens förutsättningar.

Dag 1 - Lördag

Flyg från Sverige direkt till Salzburg och efter en smidig busstransfer anländer du Hotel salzburger Hof i Bad Gastein. Därefter väntar välkomstmöte och en närmare presentation av veckans upplägg.

 

Dag 2 - Söndag

Efter en ordentlig hotellfrukost är det dags för veckans första gemensamma skidåkning med våra duktiga reseledare som guidar er genom sina favoritpister. På eftermiddagen kommer Ulf Wagner hålla en vinprovning på hotellet där vi får prova utsökta viner från regionen. För att göra kvällen komplett kommer Ulf laga en utsökt middag med Österrikiska smaker. 

 

Dag 3 - Måndag

Idag står också gemensam skidåkning med guide på schemat. Efter lunch rekommenderar vi att ni tar er upp till Hohe Scharte på 2 300 m ö h och provar den 10,4 km långa pistenH1/H2 med en fallhöjd på 1 460 meter. Innan den utsökta femrätters middagen kommer Ulf att hålla en föreläsning på hotellet om "Mat och vin i kombination".

 

Dag 4 - Tisdag

Vid lunchtid dukas det upp en härlig picknick i backen med utsikt över Gasteinerdalen. Den stora buffén som grillas av Ulf Wagner själv består av allt från korvar och kött, ostar till österrikiska specialiteter och diverse drycker. Innan middagen är det dags för snapsprovning hos Hans Durzbauer där vi får se hur han destilerar samt smaka på hans egengjorda favoriter.

 

Dag 5 - Onsdag

Idag är det fri skidlek på schemat. Vi rekommederar er att prova pisterna i Sportgastein dit man tar sig med skidbuss utanför hotellet. Efter en lång dag i backen är en afterski på Silver Bullet Bar ett hett tips. Vill man bara slappa rekommenderar vi Felsentherme som är Europas mest miljövänliga bad- och spa-anläggning. Här finns tusentals kvadratmeter med spa-område med bastur och uppvärmda inom- och utomhuspooler. Vattnet i Felsentherme kommer från de varma källorna i bergen och är rikt på mineraler.

 

 

Dag 6 - Torsdag

Återigen är det dags för gemensam skidåkning men med ett undantag att vi även äter gemensam lunch. Och inte bara det, dagens lunch kommer även kombineras med en spännande ölprovning på Gipfelrestaurant Stubnerl. Till ölet kommer det även serveras goda Österrikiska specialiteter. 

 

Dag 7 - Fredag

Sista dagen med skidåkning i Bad Gastein så nu är det bara att njuta av era sista skidtimmar i systemet. På kvällen är det sedan dags för ett avslutningsmingel och självklart en sprakande galamiddag á la Wagner på hotellet. 

 

Dag 8 - Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en sista härlig frukostbuffé lämnar vi smak- och skidparadiset Bad Gastein för denna gång.