Veckoprogram för Ski Around

Preliminärt veckoprogram – Ski Around

Observera! Detta endast är ett exempel på hur en vecka kan se ut och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.

Dag 1 - Lördag

Flyg från Sverige och ankomst till hotellet i Bad Gastein efter en busstransfer från Salzburg. Därefter väntar välkomstmöte och en närmare presentation av veckans upplägg.

 

Dag 2 - Söndag

På morgonen njuter vi av den goda frukostbuffén innan det är dags att bege oss ut för vår första skiddag. Idag tar vi oss upp på Bad Gasteins ”husberg” Stubnerkogel (2250 m ö h). Härifrån får vi en fantastisk utsikt över dalen och vid klart väder kan vi även skåda Österrikes högsta berg Grossglockner (3798 m ö h). Vi njuter av några riktigt härliga åk innan vi via Angertal tar oss vidare upp på det intilliggande berget Schlossalm. Här hittar vi dalens längsta pist som ger oss 13 km härlig skidåkning och tar oss hela vägen från toppen av systemet ner i dalen. Via Schlossalmbahn-liften tar vi oss tillbaka upp i systemet där vi hittar en härlig uteservering att slå oss ner på för dagens lunch. Därefter tar vi oss tillbaka mot Stubnerkogel och avslutar sedan dagen med en välförtjänt afterski-öl på Silver Bullet Bar.

 

Dag 3 - Måndag

Idag har det blivit dags för vår första dagsutflykt. Efter frukost samlas vi vid Bahnhof där bussen väntar på att ta oss till Saalbach. I Saalbach börjar vi med att ta liften upp på berget Schattberg (2020 m ö h) där vi inleder med ett uppvärmande åk på dess soldränkta baksida. Härifrån tar vi oss sedan i medsols riktning vidare mot grannbyn Hinterglemm och världscupsberget Zwölferkogel (1964 m ö h). Här njuter vi av några riktigt härliga svängar innan vi tar oss över på den nordliga sidan av dalen. Vi slår oss ner och avnjuter vår lunch på en av de alla trevliga lunchhüttorna innan vi återigen spänner på oss skidorna och börjar ta oss tillbaka mot Saalbach. Vi avslutar med några härliga åk på VM-berget Kohlmais (1794 m ö h) innan vi glider in på legendariska Hinterhag Alm för dagens afterski. Här dansar vi med till tonerna av ”Anton aus Tirol” och njuter av en öl eller två innan vi tar dagens sista svängar ner till byn där bussen väntar på att ta oss tillbaka till Bad Gastein.

 

Dag 4 – Tisdag

Idag laddar vi upp med en ordentlig frukost och gör oss redo för vår andra dagsutflykt, denna gång till Schladming. Efter vår busstur ankommer vi till Schladmings grannby Gleiming där vi tar liften upp på det omåttligt populära skidberget Reiteralm (1860 m ö h). Här inleder vi dagen med ett par riktigt härliga carvingåk innan vi via berget Hochwurzen (1850 m ö h) tar oss vidare mot Schladmings ”husberg” Planai (1906 m ö h). På vägen stannar vi till för en härlig lunch och njuter av utsikten mot den ståtliga Dachstein glaciären. Vi avslutar dagen med några sköna svängar på Planai innan vi tar oss ner mot byn där vi i sällskap av 50 000 andra besökare laddar för kvällens slalomtävling. Efter det rafflande avgörandet väntar vår buss på att ta oss tillbaka till Bad Gastein.

 

Dag 5 - Onsdag

Efter frukost är det idag återigen dags att utforska Gasteinerdalen genom ett besök i Dorfgastein och dess berg Fulseck (2033 m ö h). Här tar vi oss via favoritbackar som D3b, 10 och D2 genom systemet och vi besöker även granndalen och byn Grossarl. På vägen kan de tävlingsinriktade även passa på att utmana varandra i områdets tidtagarstyrda slalombana. Vi stannar till för lunch på mysiga Grabneralm där vi t.ex. kan avnjuta en klassisk Kaspressknödelsuppe och varför inte avsluta med en av ägaren hemmabränd snaps. Efter lunch fortsätter vi att utforska allt det bästa som skidområdet har att erbjuda innan vi med buss tar oss tillbaka till Bad Gastein för eftermiddagens afterski.

 

Dag 6 - Torsdag

Efter en välförtjänt och god natts sömn är det idag dags för vår avslutande dagsutflykt, denna gång till Zell am See – Kaprun. Vi ankommer till Kaprun där vi tar liften upp mot Kitzsteinhorn och dess glaciär. Här breder sig ett hav av lättare och medelsvåra pister ut sig som får varje skidfantast att skina upp. Vi kör på och stannar efter en fantastisk förmiddag till för en välförtjänt lunch. Tittar solen fram unnar vi oss därefter en stunds avkoppling med något gott att dricka i en väl inriktad solstol. På eftermiddagen tar vi oss upp till toppstationen Gipfelwelt där vi besöker det 3000 m ö h spektakulärt belägna nationalparkmuséet. Härifrån beger vi oss åter nedåt och får samtidigt testa på Salzburger Lands högst belägna skidåkning drygt 3 000 m ö h. När benen fått sitt tar vi oss sedan tillbaka ned i dalen där bussen väntar på att ta oss tillbaka till Bad Gastein.

 

Dag 7 - Fredag

Sista dagen och för många resans höjdpunkt. Efter att vi avnjutit vår frukostbuffé samlas vi för att ta bussen längst söderut i Gasteinerdalen där skidområdet Sportgastein välkomnar oss. Vi tar liften upp på berget Kreuzkogel (2686 m ö h) varifrån vi får en fantastisk utsikt över Schareckglaciären och de två Bockhartseesjöarna. Vi knäpper på oss skidorna och gör oss redo för dagens första åk. Framför oss väntar 1100 höjdmeter ren skidglädje. De välpreparerade pisterna tar oss över öppna fält, runt krön och genom djupa skogar som inte slutar förrän vi står hela vägen nere vid dalstationen igen. Vi tar oss upp igen och fortsätter utforska systemet fram till klockan närmar sig lunch då vi stannar till på gemytliga Valerie Haus. Här erbjuds vi vällagade österrikiska specialiteter så som Tirolergröstl och Wienerschnitzel som vi avnjuter med en magnifik utsikt mot Nassfeld-dalen. Efter ytterligare en eftermiddag fylld med härlig skidåkning tar vi oss återigen tillbaka till Bad Gastein där veckans sista afterski väntar.

 

Dag 8 - Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en sista härlig frukostbuffé lämnar vi semesterparadiset Bad Gastein för denna gång, trötta i benen men fyllda med härliga upplevelser och nya minnen.