Freeride Week

1 000 kr boka-tidigt-rabatt

1 000 kr rabatt/person på alla tema- & träningsresor under v. 2-6. Gäller t.o.m. 31/10.

1 000 kr boka-tidigt-rabatt

1 000 kr rabatt/person på alla tema- & träningsresor under v. 2-6. Gäller t.o.m. 31/10.

Ange kod:

TEMA-1000

Ange kod:

TEMA-1000

Offpistskidåkning med guide 

Följ med på en snöspäckad offpistresa till freerideparadiset Bad Gastein i Österrike. Freeride Week är en fullmatad offpistvecka med lokala guider för dig som vill prova på eller är mer erfaren av världens roligaste skidåkning i orörd pudersnö. 

 • 3 dagar offpistskidåkning med lokala guider
 • 2 mindre grupper efter nivå
 • Lavin- och säkerhetskurs
 • Hyra av lavinutrustning

Freeride Week arrangeras vecka 5 (29 jan - 5 feb 2022)

Under Freeride Week kommer vi tillsammans med lokala guider från Freeride Gastein uppleva Bad Gasteins bästa offpistskidåkning. Bad Gastein är nämligen känt för sin freeride åkning med mycket varierad terräng, från högalpin skidåkning på glaciär till spännande och fartfylld åkning bland glesa träd. Tillsammans med lokala guider får du de bästa förutsättningar för en fullmatad offpistvecka då de vet var man hittar de bästa åken för dagen samt ser till att ni alltid tar er ner på ett säkert sätt. 

Vad händer under resan?

Det viktigaste först. I början av veckan kommer ni tillsammans med er guide gå igenom utrustning, åkteknik och lavinsäkerhet. All säkerhets- och lavinutrustning ingår i resans pris. Däremot är ett par bredare skidor, antingen offpistskidor eller allroundskidor ett krav. Finns att hyra mot avgift där ni tillsammans med er guide plockar ut övrig utrustning i början av veckan. 

Veckan bjuder därefter på 3 heldagar offpistskidåkning mellan 09.00-12.00 och 13.00-15.00. Övriga dagar är det fri lek som gäller, liftkortet gäller för hela veckan. Offpiståkningen kommer vara relativt lättåtkomlig via lift men kortare hike samt skråning kan förekomma. Turerna avslutas sedan i Bad Gastein med något svalkande på Silver Bullets afterski innan vi gör oss redo för kvällens härliga middag.  Se hela veckoprogrammet »

För vem passar resan?

Eftersom resan är uppdelad i två olika grupper passar den både dig som är en duktig piståkare som vill prova på offpistskidåkning, den passar också för dig som har tidigare erfarenhet och vill utveckla din åkning eller bara njuta av den lokala guidens smultronställen. Det fungerar dessutom utmärkt om alla i ditt resesällskap inte vill delta i veckan att ändå resa och bo tillsammans.

Blå grupp
Den blå gruppen är vår "nybörjargrupp" för dig som är en duktig piståkare men som aldrig tidgare testat offpistskidåkning. 

Boka Freeride Week blå grupp →

Röd grupp
Röd grupp är något mer avancerad och passar dig med tidigare erfarenhet som vill utvecklas eller för dig som helt enkelt vill få den bästa offpistskidåkningen Bad Gastein har att erbjuda.  

Boka Freeride Week röd grupp →

Boende

Vi bor bekvämt på något av våra moderna hotell i hjärtat av Bad Gastein med bara ett stenkast från liften. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut i djupsnön. Vissa hotell erbjuder pool- och spaanläggning och på kvällarna serveras goda middagar.

Allt detta ingår i Freeride Week:

 • Direktflyg t/r inkl. 20 kg bagage
 • Boende på något av våra egna hotell
 • Halvpension
 • Liftkort i 6 dagar*
 • Hyra av lavinutrustning inkl. lavinryggsäck
 • 3 heldagar offpistskidåkning med guide
 • Lavin- och säkerhetskurs
 • Reseledarservice
* Ingår inte på Hotel Salzburger Hof eller Villa Orania