Veckoprogram Forever Skiers

Notera att dagsprogrammet är preliminärt och kan komma att ändras utifrån väder, vind och dagens förutsättningar.

Dag 1 - Lördag

Flyg från Sverige direkt till Salzburg och efter en smidig busstransfer anländer du till hotellet i Bad Gastein. Därefter väntar välkomstmöte med Björn och Martin och en närmare presentation av veckans upplägg samt ordna med er skidutrustning hos skiduthyrningen i byn.

 

Dag 2 - Söndag

På morgonen njuter vi gemensamt av den goda frukostbuffén på hotellet innan vi möts utanför hotellet prick 09.00 med pjäxor på och skidor samt stavar i handen.  Idag tar vi oss upp på Bad Gasteins ”husberg” Stubnerkogel (2250 m ö h). Härifrån får vi en fantastisk utsikt över dalen och vid klart väder kan vi även skåda Österrikes högsta berg Grossglockner (3798 m ö h).  Lunch äter vi varje dag gemensamt på utvald berghytta. Efter en lång dag i backen tar vi något gott att dricka på Silver Bullet Bar innan vi möts för gemensam middag på hotellet. 

 

Dag 3 - Måndag

Efter att vi avnjutit vår frukostbuffé samlas vi utanför hotellet 09.00 för att ta bussen längst söderut i Gasteinerdalen där skidområdet Sportgastein välkomnar oss. Vi tar liften upp på berget Kreuzkogel (2686 m ö h) varifrån vi får en fantastisk utsikt över Schareckglaciären och de två Bockhartseesjöarna. Vi knäpper på oss skidorna och gör oss redo för dagens första åk. Framför oss väntar 1100 höjdmeter ren skidglädje. De välpreparerade pisterna tar oss över öppna fält, runt krön och genom djupa skogar som inte slutar förrän vi står hela vägen nere vid dalstationen igen. Vi tar oss upp igen och fortsätter utforska systemet fram till klockan närmar sig lunch då vi stannar till på gemytliga Valerie Haus. Här erbjuds vi vällagade österrikiska specialiteter så som Tirolergröstl och Wienerschnitzel som vi avnjuter med en magnifik utsikt mot Nassfeld-dalen. Efter ytterligare en eftermiddag fylld med härlig skidåkning tar vi oss återigen tillbaka till Bad Gastein. På kvällen är det dags för Alpernas i särklass häftigaste musikquiz. 

 

Dag 4 - Tisdag

Efter frukost är det idag återigen dags att utforska Gasteinerdalen genom ett besök i Dorfgastein och dess berg Fulseck (2033 m ö h). Här tar vi oss via favoritbackar som D3b, 10 och D2 genom systemet och vi besöker även granndalen och byn Grossarl. Vi stannar till för lunch på utvald bergshytta. Efter lunch fortsätter vi att utforska allt det bästa som skidområdet har att erbjuda innan vi med buss tar oss tillbaka till Bad Gastein för eftermiddagens afterski. 

 

Dag 5 - Onsdag

Tillbaka i hemmabacken Stubnerkogel, Angertal och Schlossalm. Som vanligt laddar vi upp med en rejäl frukost för att sedan samlas utanför hotellet 09.00 fullt påklädda och redo för en ny dag i backen. Väl nere i byn igen tar vi något gott att dricka innan vi äter middag på hotellet.

 

Dag 6 - Torsdag

Efter frukost är det dag för en spännande skidsafari i Flachau. Flachau är ett av Österrikes största sammanhängande skidområden med hela 350 km pist. Skidsystemet är både modernt och varierat. Det finns mängder av pister för alla typer av åkare på alla nivåer. Björn och Martin kommer ta er till sina favoritåk innan vi tar bussen tillbaka till Bad Gastein för gemenam After Ski och middag. 

 

Dag 7 - Fredag

Vi avslutar veckans skidåkning i Dorfgastein - Grossarl. Systemet omfattar tjugo liftar med pister i varierande svårighetsgrad. Terrängen påminner om den man finner i USA och många sträckor är vindskyddat uthuggna ur skogen. Vi samlas som vanligt efter frukost 09.00 utanför hotellet och avslutar dagen med härlig After Ski, middag och avslutningsmingel. 

 

Dag 8 - Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en sista härlig frukostbuffé lämnar vi carvingparadiset Bad Gastein för denna gång.