Forever Skiers

En resa för evigt unga skidåkare

Följ med på en fullmatad skidåkarvecka tillsammans med Forever Skiers till österrikiska Bad Gastein, italienska Champoluc eller Dolomiternas Val Gardena. Forever Skiers vänder sig till dig som lärde dig åka skidor till Beatles och Bee Gees, och som har Stenmark som främsta idol. Veckan bjuder på härlig gemenskap, god mat och massvis av guidad skidåkning.

  • Riktar sig till evigt unga skidåkare, 50+
  • Guidad skidåkning
  • Fokus på gemenskap & nya bekantskaper

 

Vad händer under resan?

Tillsammans med Forever Skiers skidinstruktörer Martin Karlberg och Björn Nyström arrangerar vi vinterns tre bästa veckor för alla evigt unga skidåkare som är 50+.  Under resan kommer Martin och Björn visa upp sina guldkorn Bad Gastein, Champoluc och Val Gardena. Allting som sker under veckan gör vi tillsammans med fokus på härlig gemenskap, nya bekantskaper och att alltid ha otroligt trevligt. Förutom skidåkning kommer vi äta goda middagar, prova några av dalarnas bästa lunchhyttor och försöka knäcka Europas svåraste musikquizz.

För vem passar resan?

Till Forever Skiers välkomnar vi dig som vill ha kul på berget, träffa nya vänner och åka mycket skidor. Du är en evigt ung skidåkare i sina bästa år och inte en dag yngre än 50.

Bad Gastein

Med ett liftsystem som sträcker sig 1 100–2 700 meter över havet och över fem skidområden, erbjuder Bad Gastein fina skidområden för alla nivåer och intressen på berget. Bad Gastein erbjuder dessutom mer än bara en skidåkning - byn är känd för sina små pittoreska restauranger och varma källor som lockat folk från hela världen i århundraden. 

I Bad Gastein bor bekvämt på mysiga Hotel Gisela***, med Bad Gasteins bästa läge mitt i byn. På restaurang Gisela Steakhouse serveras en stor frukostbuffé varje morgon och goda trerätters middagar till kvällen. För den som vill ta sig en öl/drink efter en lång dag i backen så är det lätt att ta sig in till närliggande hotellbaren Ritz inne på Hotel Salzburger Hof. 

Champoluc

På sydsidan av Alpernas näst högsta berg Monte Rosa (4 634 möh) ligger Champoluc, och är en snösäker ort som erbjuder massvis av härlig skidåking. Champoluc är en gömd pärla där du hittar varierande skidåkning, allt från enkla blåa långa pister till röda och svarta utmanande backar. Byn är gemytlig och erbjuder flera mysiga restauranger och caféer där det serveras äkta italiensk mat och dryck.

I Champoluc bor vi på välkända Hotel Breithorn****. Den charmiga byggnaden är byns äldsta och ledande chalethotell. Hotellet erbjuder en underbar atmosfär med en stor lounge, restaurang, bar och spa-avdelning samt bekväma rum i genuin alp stil.

Val Gardena

Charmiga alpbyn Val Gardena är belägen i hjärtat av bergskedjan Dolomiterna. Val Gardena är en del av världens största skidområde, Dolomiti Superski. Här finner du över 1200 km fantastiskt välpreparerade backar med 450 moderna liftar. Val Gardena är välkänd för 300 soldagar per år samt mat i världsklass.

I Val Gardena bor vi på centrala Hotel Solaia*** som ligger perfekt beläget med ski-in från Sella Ronda, knappt 150 meter till huvudliften Campioni. Hotellet erbjuder en loungebar samt en fin spa-avdelning med pool och bastu. Frukost och middagar serveras i hotellets egen restaurang.

Detta ingår i resan:

  • Direktflyg t/r inkl bagage
  • Boende på utvalt hotell
  • Stor frukostbuffé
  • 6 st trerätters middagar
  • Liftkort i 6 dagar
  • Gemensam skidåkning med guide alla dagar
  • Reseledarservice

Instruktörer under resan

Martin Karlberg och Björn Nyström är två skidtokiga herrar som sedan ett par år tillbaka sadlat om och utbildat sig till skidinstruktörer. Förutom att de känner till tekniken bakom skidåkningen har de också full koll på vart man hittar den bästa skidåkningen i Bad Gastein, Champoluc och Val Gardena.