Beginners Week

Lär dig åka skidor i Alperna med professionella instruktörer

Beginners Week är en resa för dig som är nybörjare och vill lära dig åka skidor med professionella skidinstruktörer i österrikiska Bad Gastein. Veckan kickstartar med tre heldagar i skidskola där du får lära dig grunderna och åktekninken bakom världens roligaste aktivitet. 

  • En skidresa för nybörjare
  • Tre dagar med skidskola
  • Tre mindre grupper efter nivå
  • Fokus på gemenskap och skidåkning

Beginners Week arrangeras vecka 11 (12-19 mars 2022)

Många tror att Alperna endast erbjuder brant skidåkning och kräver att du redan är en duktig skidåkare. Faktum är att det finns både fler och bättre nybörjarvänliga backar samtidigt som Alpernas klimat lämpar sig bättre för dina första svängar i snön. 

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på tre heldagar med professionella skidinstruktörer i mindre grupper. Grupperna kommer delas in efter nivå och tidigare erfarenhet nere på plats i Bad Gastein för att du ska få ut så mycket som möjligt av skidinstruktören. Det sista dagarna är tanken att ni får åka fritt och träna på det ni lärt er tidigare under veckan, liftkortet gäller för hela veckan. Se hela veckoprogrammet »

För vem passar resan?

Har du aldrig åkt skidor tidigare eller kanske provat på med vill utvecklas ytterligare? Då är denna resan helt perfekt. Eftersom grupperna är uppdelade i tre nivåer kan du enkelt hitta just din kunnskapsnivå. 

Grupp 1 - nybörjare

Detta är gruppen för dig som aldrig tidigare åkt skidor. Här får vi lära oss att ta oss ner för mycket lätta backar med hjälp av plogen. Vi kommer även få lära oss grunderna och viss åkteknik ju längre veckan går. Beroende på din utveckling kommer under veckan kommer nivån anpassas individuellt. 

Grupp 2 - Nybörjare medel

Du känner dig klar med plogen och är i stadiet där du vill lära dig att svänga så smått. Vi kommer även här att lära oss grundlig positionering, liftåkning och att stanna. Beroende på din utveckling kommer under veckan kommer nivån anpassas individuellt. 

Grupp 3 - Nybörjare avancerad

Du har stått på ett par skidor tidigare och behärskar lättare svänga, liftåkning samt start och stopp. Under veckan kommer vi här få lära oss paralell svängar, både långa och korta men även få in stavarna i din skidåkning. Beroende på din utveckling kommer under veckan kommer nivån anpassas individuellt. 

Boende

Vi bor bekvämt på något av våra moderna hotell i hjärtat av Bad Gastein med bara ett stenkast från liften. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut i pisten. Vissa hotell erbjuder pool- och spaanläggning och på kvällarna serveras goda middagar.

Allt detta ingår i Beginners Week:

  • Direktflyg t/r inkl. 20 kg bagage
  • Boende på något av våra egna hotell
  • Halvpension
  • Liftkort i 6 dagar
  • 3 heldagar i skidskola (10:00-15:00)
  • Reseledarservice

Beginners Week arrangeras vecka 11 (12-19 mars 2022)