Veckoprogram 

Fri ombokning

Boka om din resa fram till 15 dagar före avresa.

Fri ombokning

Boka om din resa fram till 15 dagar före avresa.

Veckoprogram Längdveckan

Veckan bjuder på teknikträning under ledning av vasaloppsvinnarna Daniel Tynell och Håkan Westin. Varje dag inleds med skön rörlighetsträning följt av en god frukost, innan vi beger oss mot längdspåren. Längdträningen består av teknikträning där vi övar på längdåkningens alla växlar. NYHET för i år är att du kan välja mellan klassisk skidåkning eller skate. På eftermiddagarna kan du delta på uppbyggande styrkepass, lyssna på föreläsningar, samt lära dig mer om valla. 

Observera att programmet är preliminärt och kommer att anpassas efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.

Dag 1 - Lördag

Vi anländer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Därefter väntar välkomstmöte och en närmare presentation av veckans upplägg. Kvällen avslutas med en god middag. 

Dag 2 - Söndag

Vi inleder morgonen med lite skön rörlighetsträning innan vi njuter av en stor frukostbuffé på hotellet. Därefter tar vi bussen till Sportgastein för veckans första längdpass. Vi värmer upp och delas sedan in i olika grupper beroende på åkfärdighet. Längdlektionen första dagen handlar mycket om balans, grundläggande teknik och trygghet på skidor. Under eftermiddagen bjuds det på ett uppbyggande träningspass innan middagen. Vi öppnar även upp vår minimässa där du kan testa de senaste kläderna från Craft. 

Dag 3 - Måndag

Vi startar morgonen med ett lugnt och skönt träningspass innan frukost och avfärd mot längdspåren för dagens teknikpass. Tillsammans med våra duktiga instruktörer kommer vi att träna på längdåkningens olika växlar och tekniker. Efter en lärorik dag väntar funktionell träning anpassat för skidåkare. Innan middagen bjuds det på en valla-clinic där instruktörerna delar med sig av sina bästa tips

Dag 4 - Tisdag

Du väljer själv om du vill ta sovmorgon eller väcka kroppen med rörlighetsträning. Efter frukost är det sedan dags för ännu en fartfylld dag i skidspåret där vi fortsätter att öva stakning, diagonalåkning och åkning med frånskjut. På eftermiddagen kan du antingen välja mellan ett skönt träningspass eller en välförtjänt afterski på Silver Bullit bar. Efter middagen bjuds det på en spännande produktclinic med Längdveckans partners.

Dag 5 - Onsdag

Idag tar vi en paus från längdlektionerna och du kan själv välja om du vill spendera dagen i backen eller fortsätta att öva teknik på egen hand. Om du vill vila helt från skidorna är ett tips att besöka byns spa-anläggning Felsentherme där du kan bada i varma källor och unna dig en massage. 

Dag 6 - Torsdag

Vi börjar återigen morgonen med ett skönt träningspass innan frukost. På dagens teknikpass kommer vi att fokusera på hur vi blir trygga utför och effektiva uppför. Vi tränar även teknisk diagonalåkning och balans. På eftermiddagen väntar nya träningspass för dig som fortfarande har lite mer att ge. 

Dag 7 - Fredag

Morgonen inleds med avslappnande rörlighetsträning innan frukost. Idag summerar vi allt vi har lärt oss under veckan och sedan vässar vi tävlingshornen och avslutar med en fart- och adrenalinfylld tävling där du får chans att mäta dig mot proffsen. Efter en härlig dag i spåret väntar ett avslutande träningspass innan vi rundar av veckan tillsammans. 

Dag 8 – Lördag

Efter en lärorik och rolig vecka lämnar vi Bad Gastein med ny energi och massor av härliga minnen.