Veckoprogram för Längdveckan

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Veckoprogram Längdveckan

Veckan bjuder på teknikträning under ledning av vasaloppsvinnaren Håkan Westin och andra erfarna skidåkare och ledare. Som komplement till längdåkningen kan du delta på uppbyggande styrkepass anpassat för skidåkare, samt mjuka upp stela muskler med skön rörlighetsträning. På kvällarna njuter vi av goda middagar på hotellet och tar del av en engagerande föreläsning med Håkan Westin och teoripass om valla och utrustning. 

Observera att programmet är preliminärt och kommer att anpassas efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.

Dag 1 - Lördag

Vi anländer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Därefter väntar välkomstmöte och en närmare presentation av veckans upplägg. Kvällen avslutas med en god middag. 

Dag 2 - Söndag

Vi startar dagen med en god frukost innan vi tar bussen till Sportgastein för veckans första längdpass. Vi värmer upp och delas sedan in i olika grupper beroende på åkfärdighet. Längdlektionen första dagen handlar mycket om balans, grundläggande teknik och trygghet på skidor. Tillbaka på hotellet mjukar vi upp stela muskler med ett skönt yogapass innan middagen. 

Dag 3 - Måndag

Vi inleder morgonen med ett lugnt och skönt träningspass innan frukost och avfärd mot längdspåren för dagens teknikpass. Tillsammans med våra duktiga instruktörer kommer vi att träna på längdåkningens olika växlar och tekniker. På kvällen får vi ta del av ett teoripass om vallning och utrustning där våra instruktörer delar med sig av sina bästa tips och råd. 

Dag 4 - Tisdag

På morgonen njuter vi av den stora frukostbuffén på hotellet och sedan väntar ännu en fartfylld dag i skidspåret där vi fortsätter att öva stakning, diagonalåkning och stakning med frånskjut. På eftermiddagen kan du antingen välja mellan ett skönt träningspass eller en välförtjänt afterski på Silver Bullit bar. 

Dag 5 - Onsdag

Idag tar vi en paus från längdlektionerna och du kan själv välja om du vill spendera dagen i backen eller fortsätta att öva teknik på egen hand. Om du vill vila helt från skidorna är ett tips att besöka byns spa-anläggning Felsentherme där du kan bada i varma källor och unna dig en massage. 

Dag 6 - Torsdag

Vi börjar dagen med skön rörlighetsträning innan frukost. På dagens teknikpass fokuserar vi på hur vi blir trygga utför och effektiva uppför. Vi tränar även teknisk diagonalåkning och balans. På kvällen bjuds det på underhållning när Håkan Westin berättar om sin karriär och sitt liv som professionell längdåkare. 

Dag 7 - Fredag

Idag summerar vi allt vi har lärt oss under veckan och sedan vässar vi tävlingshornen och avslutar med en fart- och adrenalinfylld tävling där du får chans att mäta dig mot proffsen. Efter en härlig dag i spåret väntar ett avslutande träningspass innan vi rundar av veckan tillsammans. 

Dag 8 – Lördag

Efter en lärorik och rolig vecka lämnar vi Bad Gastein med ny energi och massor av härliga minnen.