Mat & nöje i Zell am See

Mat & nöje i Zell am See

Det spelar ingen roll om du gillar österrikisk, asiatisk eller medelhavsmat, Zell am Sees gäster kommer ifrån hela världen och matutbudet är där efter. Här finns all sorts internationell mat. Variationen av de mer än 100 olika restaurangerna som finns i området är stort och passar alla smaker. Det finns dessutom många mysiga caféer som är genuint österrikiska.

Missa inte den bästa chansen för att få njuta av det typiska österrikiska livet och den hjärtliga gästvänligheten som bara finns i Österrike – nämligen på något av de rustika värdshusen på bergen Kitzsteinhorn eller Schmittenhöhe. Här får man möta lokalbefolkningen och få tips på de bästa skidrutterna. Förutom att prata får du inte glömma bort att titta ut genom fönstren medan du njuter av maten – utsikten över bergen är fenomenal!

När du är i Zell am See kan du festa till det vart som helst - oavsett om du är uppe i bergen eller nere i dalen. För den afterski-sugne så kan man hålla på ända in på småtimmarna, om man vill. Afterski är det perfekta sättet att avrunda en spännande dag i backen och det finns många kända ställen att gå till. Här finns både livemusik och andra partyspel som förhöjer stämningen ytterligare.

För den som föredrar att ha det något lugnare kan avrunda skiddagen med österrikiska specialiteter såsom ”Kasnocken” eller glögg på någon av de rustika värdshusen. För en romantisk avslutning på dagen finns flera alternativ i någon av alphuttorna högt upp i berget där man kan mysa till det med den fantastiska utsikten över den upplysta byn på kvällen.

Zell am See erbjuder något för alla!