Nöjesliv i Schladming

Stort utbud av restauranger och barer

Mat & nöje i Schladming

Fritidslivet i Schladming-Dachstein är mycket mer än bara umpa-umpa och alpdisco. Visst finns det gott om trevliga afterskiställen men här kan du också ta del av World Cup-tävlingar, kvällsskidåkning, snöskovandring, rodelbana, äventyrsbad och riktigt bra shopping.

Sporthotel Royer gör Schladming-Dachstein till ett attraktivt val för förväntansfulla skidgäster, det är här du hittar upplevelsebadet och en mängd andra sportaktiviteter. Nedan tipsar vi om några populära barer, restauranger och afterskiställen.

Restauranger i Schladming

Hotel Wintergarten

Hotel Wintergarten kan du njuta av en riktigt god middag (ingår för gäster som köper halvpension). Här finns även en trevlig bar och vinkällare med ett stort utbud av lokala och internationella viner. 

 

Restaurant Johann

Smaka på Österrike på Restaurant Johann.  Här serveras traditionella klassiker såsom Wienerschnitzel, goda soppar och Knödel. Restaurangen ligger belägen inne på Post Hotel mitt i byn,.  

 

Marias Mexican

Njut av krispiga nachos, kryddstark tacos och läckra burgare på Marias Mexican.  Hit kan man även gå för att bara njuta av goda cocktails och festlig stämning. 

 

Afterski & barer i Schladming

Hohenhaus Tenne

Vill du uppleva äkta österrikisk afterski är Hohenhaus Tenne ett måste. Detta är nämligen Europas största afterskiställe med fem våningsplan med barer och dansgolv. Hohenhaus Tenne ligger precis vid Planai Stadion och på deras utomhusterrass flockas folk under Worldcup-tävlingar.

 

Tauernalm

Tauernalm ligger precis vid liftstationen Hochwurzen och är en naturlig mötesplats för både turister och lokalbefolkning.  Området är öppet för kvällsskidåkning så här stannar många till för att ta något gott att dricka eller avsluta kvällen med pjäxdans.

 

Onkel Willys Hütte

Vill du njuta av en god lunch, lapa sol på terrassen eller bara ta något svalkande att dricka ska du åka förbi Onkel Willys Hütte 1800 m ö h. Här erbjuds både bra mat och afterski

 

Cult Club

Är du sugen på riktig discodans ska du besöka Cult Club som är Schladmings mest populära nattklubb.