Mat & nöje i Saalbach

Saalbach bjuder på världskänd afterski

Mat & nöje i Saalbach

På Saalbachs mysiga huvvudgata har du totalt runt hundra trevliga matställen att välja på, med allt från små österrikiska gasthaus till exklusiva internationella restauranger. Vi har listat några av våra favoriter nedan!

Gå till Barer & klubbar>>
Gå till Blogginlägg>>

Restauranger

Soul House 

Ingen alpsemester utan fondue! På Soul House finns både restaurang och afterski i världsklass. Här kan du äta lunch eller ta en öl på deras trevliga uteservering. I källaren finns dessutom en gourmetrestaurang med fenomenal vinlista. 

Schattbergstube

Schattbergstube är en klassisk favorit i Saalbach. På menyn trängs det av goda österrikska maträtter. De är även kända för sina jättepizzor som man med födel kan dela på två eller tre. 

 

Peter's Restaurant

På Hotel Peter gömmer sig mysiga restaurang Peter's som framförallt är kända för sin "Felsensteak", en kötträtt som du själv grillar på en täljsten och äter tillsammans med goda tillbehör. 

Hecherhütte

Är du sugen på en god köttbitt i backen ska du vika av vid backe 68. Där ligger den mysiga bergsrestaurangen Hecherhütte. Här är det inget annat än stek som gäller. Samt en liten het specialare för den som törs. Ägarinnan Frau Jamilas är nämligen känd för sina hemmagjorda, brinnande snaps.

Barer & klubbar

Hinterhag Alm

Ladda för pjäxdans och skummande öl, den bästa afterskin i Saalbach är utan tvekan världskända Hinterhag Alm. Här rycks man lätt med i både långdans och shotrace som varar långt in i natten.

Berger Alm

Berger Alm är en hytta full av charm med perfekt läge i backen. Här lagas maten från grunden med mycket kärlek vilket minst sagt känns på smaken. På den härliga solterrassen kan man njuta av något gott att dricka - deras affärsidé bygger nämligen på, drick 2 betala för 1, under hela dagen. 

UnderBar

UnderBar heter byns skandinaviska bar som har en festlig atmosfär. Här levererar barens trubadur hit efter hit varje kväll vilket ofta resulterar i dans på borden. 

Läs mer på vår blogg

Värmande drinkar på afterskin

"Saalbach är känt för sin fartfyllda afterski och här är det mer regel än undantag att man beställer in denna ”turbojäger”, gärna som sträcker sig över hela bardisken."

Alpernas bästa afterski!

Tycker du att dagen bara börjat när liftarna stänger?
Läs mer om vilka orter som bjuder på alpernas bästa after-ski. Saalbach är givetvis med på listan. 

4 måsten i Saalbach

Vår härliga guide Klara Feldt har gjort flera säsonger i Alperna och älskar att känna farten under skidorna. För att du inte ska missa de bästa av Saalbach har vi bett henne att dela med sig av sina främsta tips.