Mat & nöje i Saalbach

Mat & nöje i Saalbach

På Saalbachs mysiga huvudgata hittar du runt hundra trevliga matställen att välja på, med allt från små österrikiska gasthaus till exklusiva internationella restauranger. Vi har listat några av våra favoriter nedan!

Gillar du att kombinera skidsemestern med mycket god mat och trevlig afterski är Saalbach helt rätt ort för dig. Orten är känd för de många hütter och bergsrestauranger som finns utspritt i backarna, där man kan mysa framför öppna spisar, sola på stora terrasser och njuta av lokala delikatesser. Många ställen övergår också till festlig afterski med skummande öl och pjäxdans framåt eftermiddagarna. Ett måste för den partysugna är legendariska Hinterhag Alm!

Restauranger

Soul House 

Ingen alpsemester utan fondue! På Soul House finns både restaurang och afterski i världsklass. Här kan du äta lunch eller ta en öl på deras trevliga uteservering. I källaren finns dessutom en gourmetrestaurang med fenomenal vinlista. 

Hecherhütte

Är du sugen på en god köttbitt i backen ska du vika av vid backe 168. Där ligger den mysiga bergsrestaurangen Hecherhütte. Här är det inget annat än stek som gäller. Samt en liten het specialare för den som törs. Ägarinnan Frau Jamilas är nämligen känd för sina hemmagjorda, brinnande snaps.

Wirtshaus

Mysig och gemytlig krog där både köttälskare och vegetarianer kan hitta sin favorit. På den rustika krogen finns allt från nygrillade hamburgare till hemmagjord pasta och fräscha sallader.

Peter's Restaurant

På Hotel Peter gömmer sig mysiga restaurang Peter's som framförallt är kända för sin "Felsensteak", en kötträtt som du själv grillar på en täljsten och äter tillsammans med goda tillbehör. 

2020 Sushi & Drinks

Saalbachs nya hot spot! Kan vara Alpernas godaste sushi och bästa cocktails. Missa inte bilderna på deras Instagram!

Schattbergstube

Schattbergstube är en klassisk favorit i Saalbach. På menyn trängs det av goda österrikska maträtter. De är även kända för sina jättepizzor som man med födel kan dela på två eller tre. 

 

Afterski & barer

Hinterhag Alm

Ladda för pjäxdans och skummande öl, den bästa afterskin i Saalbach är utan tvekan världskända Hinterhag Alm. Här rycks man lätt med i både långdans och shotrace som varar långt in i natten.

 

Berger Alm

Berger Alm är en hytta full av charm med perfekt läge i backen. Här lagas maten från grunden med mycket kärlek vilket minst sagt känns på smaken. På den härliga solterrassen kan man njuta av något gott att dricka - och på eftermiddagarna har de happy hour med konceptet "drick 2 betala för 1"! 

 

UnderBar

UnderBar heter byns skandinaviska bar som har en festlig atmosfär. Här levererar barens trubadur hit efter hit varje kväll vilket ofta resulterar i dans på borden. 

 

Castello

Castello slog upp dörrarna redan 1970 och är Saalbachs största och mest välkända nattklubb! Ligger i bottenplan på Saalbacher Hof mitt i centrum.