Nöjesliv i Obergurgl

Charmig by med bilfri huvudgata

Mat och nöje i Obergurgl

Obergurgl är en liten alpby som är nästintill bilfri vilket gör den extra mysig. Stämningen är lugn och afterskin är inte lika vild som i grannbyn Sölden. De populäraste restaurangerna och barerna ligger på byns hotell.

I backen finns det gott om trevliga hyttor och soliga terrasser där du kan slå dig ner och njuta av något gott att äta eller dricka. Obergurgl skriker inte direkt party men vill du dansa pjäxdans till DJ-musik finns det några få ställen. Nedan har vi listat några av våra favoriter.

Restauranger i Obergurgl

Restaurant Pic-nic

Slå dig ner och njut av en välgräddad pizza på mysiga Pic-nic. På menyn finns såväl internationella rätter som klassisk österrikisk mat. Pizzan är att rekommendera. 

 

Salz & Pfeffer Steakhouse

Slå dig ner och njut av en god köttbit med fräscha tillbehör på Salz & Pfeffer.  Restaurangen är framförallt känd för sin råbiff och sina mustiga köttgrytor. 

 

Josl's bar

På designhotellet Josl kan du slå dig ner i deras vinbar och njut av ett gott glas och lite snacks. På torsdagar erbjuds vinprovning, ofta med besök av vinodlare från lokala gårdar i Österrike.

 

Hohe Mut Alm

Missa inte Hohe Mut Alm, en genuin bergsrestaurang med solterrass och en helt fantastisk utsikt över 21 toppar.  På menyn trängs klassiska rätter såsom Gulasch och Wienerschnitzel.

 

Pizzeria Romantica

Pizzeria Romantica är lika gulligt och romantiskt som det låter. Njut av ett gott glas rött tillsammans med basilikadoftande pizza eller en härlig italiensk pasta.

 

Barer & afterski i Obergurgl

Fassl Bar 

Ett hemtrevligt och mysigt afterskiställe. Här möts både lokala ortsbor och turister för att njuta av en iskall pils. 

 

Nederhütte

Nederhütte ligger vid Hohe Mut’s mittstation. Här står familjen Gampel själva för musiken och ortens kanske bästa afterski. Under veckans fyra afterskipartyn samlas människor i alla åldrar på den soliga terrassen för att sjunga och dansa.

 

Top Mountain Star

På 3080 meters höjd ligger Top Mountain Star som är en futuristisk utkiksplats med både restaurang och bar. Slå dig ner och ta något att dricka och njut av de hisnande panoramavyerna.

 

Josl Keller

Söker du efter äkta österrikiskt party ska du bege dig till Josl Keller. Här får du lite vildare fest med DJ, karaoke och pjäxdans.