Skidåkning i Kaprun-Kitzsteinhorn

Glaciärskidåkning med stor variation

1 000 kr boka tidigt-rabatt

Just nu får du 1 000 kr rabatt/ person under utvalda veckor. Dessutom har vi öppet köp t.o.m 31/8.

1 000 kr boka tidigt-rabatt

Just nu får du 1 000 kr rabatt/ person under utvalda veckor. Dessutom har vi öppet köp t.o.m 31/8.

Ange kod:

VINTER-1000

Ange kod:

VINTER-1000

Skidåkning i Kaprun- Kitzsteinhorn

Från och med i år blir skidåkningen runt Kaprun större, bättre och än mer äventyrlig. De två största nyheterna är sammanslagningen av Kapruns husberg Maiskogel (1 675 m ö h) och glaciärsystemet Kitzteinhorn (3 029 m ö h) samt att Saalbach-Hinterglemm nu ingår i detta enorma skidsystem. 

Fyra skidsystem, 308 km pist och 124 liftar utgör nu ett av Österrikes högsta samt största skidsystem under ett och samma liftkort. Med tanke på storleken finns därför skidåkning som passar alla typer av åkare och oavsett om du är proffs eller nybörjare så får den som åker hit valuta för pengarna. Varje vecka arrangerar vi kostnadsfritt en ski around där du får prova alla fyra orter under en och samma dag, häng med och hitta din favorit. Läs mer om Ski around »

Maiskogel (1 675 m ö h)

Från Kaprun kan du snabbt ta en lift upp till byns husberg Maiskogel. Här erbjuds något mildare skidåkning perfekt för nybörjare eller barnfamiljer och är en perfekt start på veckans skidsemester. 

Nyhet för säsongen 2019/20

Den helt nybyggda liften, 3K Kaprun-Kitzsteinhorn-K‑onnection kommer från och med December 2019 länka samman Maiskogel med glaciärområdet Kitzsteinhorn. 

Kitzsteinhorn (3 029 m ö h)

På glaciärområdet Kitzsteinhorn når du verkligen toppen av världen och utsikten härifrån är oslagbar. Skidåkningen är något mer omväxlande och passar den äventyrlige som önskar hög åkhöjd, brantare pister och oslagbar offpist som är lite av systemets signum. Något som är speciellt med Kitzsteinhorn är dess opreparerade pister vilket gör dina mjuka svängar säkrare och mer lättåtkommlig. Oavsett vilken typ av friåkare du är och vilken nivå du erhåller finns här något för alla. Med den nya liften tar du dig sedan smidigt tillbaka till Maiskogel och Kaprun.

Schmittenhöe (2 000 m ö h)

Med sina 77 pistkilometer är Schmittenhöe i Zell am See det största av de tre skidområdena. Hit tar du dig snabbt och enkelt via skidbuss och precis som skidåkningen ingår det i liftkortet. Skidåkningen är varierande och passar hela familjen oavsett nivå eller intressen och utsikten över den vackra sjön Zeller See följer dig längs hela berget.

Nyhet för säsongen 2019/20 


Nytt för i år är den nybyggda liften som tar dig från Saalbach-Hinterglemm tillbaka till Schmittenhöhe snabbt och enkelt. Till Saalbach tar du dig enkelt via skidbuss ca. 5 minuter och ingår även det i liftkortspriset. 

Pistkarta för Kaprun- Kitzsteinhorn

Pister

408

km pist

53 liftar

13 23 21

Höjd över havet 757 m

Högsta åkhöjden 3029 m

Största fallhöjd 1240 m

Transfertid 1h 15 min

Gästbetyg
4,3 / 5
1215 omdömen
Gästrecensioner

”Återigen en fantastisk leverans av STS Alpresor, TACK! Zell am See var toppen. ” William, Örebro - mar 2019

”Bekvämt att flyga med er, har bara kört bil själv innan till Alperna. Mycket bra hotell, fin service och mycket bra mat. Trevligt att få information av reseledaren på bussen till resmålet.” Åsa, Löberöd - jan 2019

”Mycket nöjda med STS. Skönt att kunna slappna av under semestern, Alpresor ordnar det mesta. Tack för en toppenresa, som gick för fort.” Hanna, Varberg - mar 2019

”Jag har haft en toppenvecka med mycket skidåkning. Bra reseledare med engagemang. ” David, Stockholm - mar 2019

”Stort tack Kira för att du är så bra som reseledare och förebild. Min son siktar nu på att bli reseledare på STS när han vuxit upp!” Björn, Onsala - mar 2019

”Återigen en fantastisk leverans av STS Alpresor, TACK!” William, Gävle - mar 2019

”Mycket nöjda med STS. Skönt at kunna slappna av under semestern och låta er ordna det mesta!” Hanna, Göteborg - feb 2019

”Grymt bra skidåkning i Zell och på glaciären.” Arne, Västerås - jan 2019

”Jag har haft en toppenvecka med mycket bra skidåkning. Bra reseledare med engagemang!” David, Nynäshamn - mar 2019