Skidåkning i Kaprun-Kitzsteinhorn

Glaciärskidåkning med stor variation

Denna säsong erbjuder vi inte resor till Kaprun-Kitzsteinhorn

Klicka på knappen till höger för att se aktuellt utbud i Österrike.

Ingen säsong i Kaprun-Kitzsteinhorn

Klicka på knappen nedan för att se aktuellt utbud i Österrike.

Skidåkning i Kaprun- Kitzsteinhorn

Från och med i år blir skidåkningen runt Kaprun större, bättre och än mer äventyrlig. De två största nyheterna är sammanslagningen av Kapruns husberg Maiskogel (1 675 m ö h) och glaciärsystemet Kitzteinhorn (3 029 m ö h) samt att Saalbach-Hinterglemm nu ingår i detta enorma skidsystem. 

I december 2019 öppnades en lift mellan Saalbach och Zell am See. Detta innebär att du nu har tillgång till tre skidområden (Saalbach, Zell am See och Kaprun-Kitzsteinhorn), 408 piskilomter och 123 liftar på ett och samma liftkort. 

Med tanke på de tre skidsystemens storlek finns därför skidåkning som passar alla typer av åkare och oavsett om du är proffs eller nybörjare så får den som åker hit valuta för pengarna. 

Maiskogel (1 675 m ö h)

Från Kaprun kan du snabbt ta en lift upp till byns husberg Maiskogel. Här erbjuds något mildare skidåkning perfekt för nybörjare eller barnfamiljer och är en perfekt start på veckans skidsemester. 

Kitzsteinhorn (3 029 m ö h)

På glaciärområdet Kitzsteinhorn når du verkligen toppen av världen och utsikten härifrån är oslagbar. Skidåkningen är något mer omväxlande och passar den äventyrlige som önskar hög åkhöjd, brantare pister och oslagbar offpist som är lite av systemets signum. Något som är speciellt med Kitzsteinhorn är dess opreparerade pister vilket gör dina mjuka svängar säkrare och mer lättåtkommlig. Oavsett vilken typ av friåkare du är och vilken nivå du erhåller finns här något för alla. Med den nya liften tar du dig sedan smidigt tillbaka till Maiskogel och Kaprun.

Schmittenhöe (2 000 m ö h)

Med sina 77 pistkilometer är Schmittenhöe i Zell am See det största av de tre skidområdena. Hit tar du dig snabbt och enkelt via skidbuss och precis som skidåkningen ingår det i liftkortet. Skidåkningen är varierande och passar hela familjen oavsett nivå eller intressen och utsikten över den vackra sjön Zeller See följer dig längs hela berget.

Skidåkning i Saalbach

Från Saalbach-Hinterglemm kan du nu smidigt och enkelt ta dig tillbaka till Kaprun och Schmittenhöhe via en lift som stod klar 2019. Till Saalbach tar du dig enkelt via skidbuss ca. 10 minuter och ingår i ditt liftkort för veckan. 

Pistkarta för Kaprun- Kitzsteinhorn

Pister

408

km pist

123 liftar

20 60 67

Höjd över havet 786 m

Högsta åkhöjden 3029 m

Största fallhöjd 1240 m

Transfertid 1 h 30 min