Kaprun-Kitzsteinhorn

757 - 3 029 m ö h

Charmig skidort med variation

Kaprun-Kitzsteinhorn erbjuder Salzburgerlands högsta och mest snösäkra skidåkning. Med sina breda carvingpister och stora offpistmöjligheter i kombination med byns charmiga atmosfär, goda mat och härliga afterski är det en perfekt destination för hela familjens skidsemester.  

  • Glaciärskidåkning (3 029 m ö h)
  • Snö och solsäkert
  • Varierad skidåkning perfekt för hela familjen
  • Charmig by med kort transfer

Skidåkningen runt Kaprun är komplett och passar alla typer av åkare, oavsett nivå eller intresse. Liftkortet sträcker sig över tre dalar med 138 pistkilometer, alla med olika karaktär och stil. Skiftningarna i naturen kring Kaprun utgör en stor variation i skidåkningen. Här hittar du allt från lugnare åkning perfekt för barnfamiljer och nybörjare till den något mer äventyrliga åkningen på glaciärens höga höjd (3 029 m ö h) och allt där emellan. Läs mer om skidåkningen i Kaprun >> 

Liten by med stor charm

Kaprun är kanske inte den mest välkända skidorten i Österrike men absolut en av de mysigaste. Den hemtrevliga lilla alpbyn ligger på (757 m ö h) och präglas av pittoreska kullerstensgränder, trevliga restauranger, små butiker samt en härlig afterski.

Kulturen i Kaprun är enkel samtidigt som passionen är stor, det är skidåkning i fokus. Därför är byn inget för den som söker ett röjigt nattliv, det är snarare en ort för den som vill ha en god natts sömn inför nästa dags skidåkning. 

Tauern Spa är ett av Österrikes största spaområden och ett måste om du besöker Kaprun. Med hela 20 000 m2, 11 utomhus- och inomhuspooler, bastuvärld och rutschkanor har hela familjen en komplett relaxupplevelse efter en lång dags skidåkning.

Nyhet inför säsongen 2019/20

Kaprun blir bara bättre inför stundande säsong. Från Kapruns husberg, Maiskogel (1 675 m ö h), kommer man med den helt nybyggda liften kunna ta sig till Kitzsteinhorn (3 029 m ö h) och dess fantastiska glaciärskidåkning med enorma offpistmöjligheter. 

3 måsten i Kaprun:

Tauern Spa: Österrikes största spa-anläggning. Avslappning och äventyr!

Skidsafari:
Med guide får du uppleva 4 skidsystem under 1 dag. Läs mer här »

Toppen av världen: 
Kitzsteinhorn-glaciären (3 029 m ö h) 

Pister

408

km pist

53 liftar

13 23 21

Höjd över havet 786 m

Högsta åkhöjden 3029 m

Största fallhöjd 1240 m

Transfertid 1 h 30 min

Sortera efter

                  

Karta över Kaprun-Kitzsteinhorn