Innsbruck

574 - 3 210 m ö h

 

Denna säsong erbjuder vi inte resor till Innsbruck. Nedan rekommenderar vi några andra Österrikiska favoriter!

Boka skidresan 2020 nu!

Bad Gastein – klassisk favoritort i Alperna

Därför skall du välja Bad Gastein:

 • Varierande skidsystem med bra fallhöjd
 • Fina och prisvärda hotell
 • Mysig by med mycket aktiviteter
Läs mer och se hotell

Ischgl 

 • Gästbetyg: 4.6/5
 • Pistkilometer: 234 km
 • Högsta åkhöjd: 2 872 m
 • Transfertid: 1 h 30 m

St Anton

 • Gästbetyg: 4.5/5
 • Pistkilometer: 270 km
 • Högsta åkhöjd: 2 650 m
 • Transfertid: 1 h 30 m

Alpernas huvudstad med 9 olika skidområden

Spendera din skidsemester i Alpernas huvudstad Innsbruck med skidåkning i 9 olika skidsystem. Inbäddad bland alptoppar är Innsbruck en mycket vacker gammal stad med många restauranger, barer och nattklubbar av toppklass. Transfer från flygplatsen till hotellet tar bara 10 minuter.

Innsbruck är huvudstaden i förbundslandet Tirol i västra Österrike. Staden med sina 124 579 invånare är byggd 575 meter över havet. Genom staden flyter floden Inn som har sin början i de Schweiziska Alperna. Innsbruck har två stora universitet (Leopold-Franzens Universität och Medizinische Universität) och antalet studenter i staden uppgår till ca 30 000.

Några populära attraktioner i staden är framförallt den gamla stan med bland annat det gyllene taket (Goldenes Dachl). Från stadskärnan tar man sig snabbt och enkelt till närbelägna skidsystem. Med tåg kan man ta sig till skidliften som för en vidare upp till toppen av Hafelekarspitze i skidområdet Nordketten. Här hittar man en av Europas brantaste pister (Hafelekar-pisten) med en lutningsgrad på 70%. Även många andra skidområden ligger nära tillhands från Innsbrucks centrum.

Staden inhyser många restauranger, barer, vinbarer och nattklubbar. Framförallt i gamla staden hittar man många idylliska små barer och krypin. I vintersportscener är Innsbruck känt som värd för de Olympiska vinterspelen år 1964 och 1976 och även för den traditionella och kända Tysk-österrikiska backhopparveckans tredje deltävling som arrangeras här. Backhopparen Gregor Schlierenzauer kommer från och bor fortfarande i Innsbruck.

Innsbruck är en destination för resa på egen hand, du träffar reseledaren vid ankomst och vid hemresa på Innsbrucks flygplats. I STS Alpresors paketresor till Innsbruck ingår inte transfer mellan Innsbrucks flygplats och ert hotell i Innsbruck. Det innebär att det är resenärens ansvar att boka transfer på egen hand. 

Läs mer om Innsbruck på bloggen: Den pulserande "Skidstaden" Innsbruck >>

Därför skall du välja Innsbruck

9 olika skidsystem
Vacker stad
Många restauranger
10 min transfer!
Pulserande stadsliv
OS har arrangerats här
Väder & snödjup (tis 21 maj - 01:01)

4°C

Regnskurar

0 cm

Snödjup

Väder & webbkameror
Pister

300

km pist

90 liftar

14 59 51

Höjd över havet 574 m

Högsta åkhöjden 3210 m

Största fallhöjd 1460 m

Transfertid 10 min

Hotell i Innsbruck

Sortera efter

Karta över Innsbruck