Topplista – 5 måsten i Bad Gastein

 

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Du har garanterat hört talas om Bad Gastein, skidorten med stort S. Om du inte själv varit här känner du garanterat någon som har. Hit åker såväl nybörjare som erfarna skidfantaster för att uppleva skön carving och utmanande offpist. För att du ska få ut det mesta av din vistelse har vi listat listat 5 måsten med allt från var du hittar den fluffigaste lössnön till byns godaste schnitzel. 

1. Carving-cravings

Bad Gasteins långa, breda pister skapar ultimata förutsättningar för carving. Vi vågar lova att dina carving-cravings kommer stillas efter dalens längsta åk, pist H1 och H2. Njut av hela 12 kilometer välpreparerad åkglädje! Även pisten Hohe Scharte bjuder in till ett långåk som passar alla nivåer.

2. Oslagbar offpist

Bad Gastein är ett paradis både i och utanför pisten. Området Sportgastein är snösäkert och har flera markerade offpist-turer, bland annat Norden och Syden. De nås enkelt genom att bara skråa ut från liften. Ett tips är att börja med Syden, eftersom solen ligger på starkare här och gör snön trögare under dagen. För mer avancerad åkning är vårt tips Rockfeldalm, en oförglömlig puderupplevelse som kräver en stegning på cirka 20 minuter från liften vid området: Schlossalm.

3. Mat att minnas

Ta stolliften upp till mysiga Bellevue Alm. Här serveras utsökta österrikiska klassiker och fondue mitt i backen. Ett måste är att beställa in restaurangens berömda schnitzel. Efter restaurangbesöket är det vanligt att åka rodel hela vägen ner till byn – en perfekt avslutning på kvällen! Ett annat hett tips är Ristorante Angelo, Hotel Eden Rocks egna Italienare som serverar allt från läcker antipasti till stenungsbakad pizza och pasta utifrån dina egna önskemål.

4. Världskänd afterski

Att afterskin i Österrike anses vara den bästa i världen är ingen hemlighet, och Bad Gastein är inte något undantag. På Silver Bullet Bar slår man såväl klackar som pjäxor i taket. Här kan du dansa dig svettig till österrikiska afterski-klassiker och het housemusik. Känner du för en mer avslappnad atmosfär och en kall öl rekommenderar vi den irländska puben: Eden Pub.

Läs mer om mat & nöje i Bad Gastein >>

5. Nöje för nyfikna

Magiska krafter? Teorierna om de omtalade bergskällorna är många. Bland annat sägs det mineralrika vattnet ha en föryngrande effekt. Wellness-centret Felsentherme är världskänt och en upplevelse för dig som söker maximal avkoppling.

Om du gillar höga höjder kommer du älska Bad Gasteins berömda hängbro – 2250 m.ö.h. Detta är Europas högst belägna bro som du kan promenera ut på. OBS! Inget för dig med svindel 😉

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...

7 österrikiska maträtter du inte får missa!

De österrikiska köket står för en varierad matkultur där många rätter har tydliga influenser från landets grannländer. Gemensamt för all mat är att den är otroligt vällagad och serveras i generösa portioner, oavsett om du besöker en liten bergshytta 2000 m ö h eller en stjärnrestaurang. Vi har listat våra sju favoriträtter som du måste testa när du är i Österrike.

Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!