Fredrik Erikssons berömda julbord på Salzburger Hof

 

Vintersäsongen på Hotel Salzburger Hof inleds med julbordsresor i december. Höjdpunkten på resan är det läckra julbordet som komponeras av stjärnkocken Fredrik Eriksson. 

Fredrik började sin kockkarriär på Restaurang Pilen i Stockholm och har sedant dess gjort en kometkarriär. Han har skrivit över 15 kockböcker, medverkat i diverse matalagningsprogram samt vunnit Årets Kock. 

På Fredriks julbord hittar du klassiker som sill,  Janssons frestelse och julskinka, men även lokala delikatesser och Fredriks egna julklassiker. Dessertbordet är något alldeles extra med hemmagjord kola, knäck, mandelmusslor och massor av annat gott julgodis. 

Boka julbordsresa »

Gustav Trägårdh 

Redan 2010 vann Gustav Trägårdh tävling årets kock och har sedan dess varit en av de mest framgångsrika kockarna inom den svenska gastronomin. Han har arbetat på många välkända krogar runt om i Sverige, senast var han på Sjömagasinet i Göteborg där han och Ulf Wagner hade en stjärna i guide michelin. En annan stark merit är även hans vinst i det kända tv-programmet, Kockarna Kamp. 

Gustav gästar Hotel Salzburger Hof v. 4

 

Stefan Karlsson 

Stefan Karlsson driver restaurang SK Mat & Människor, Mr. P, Bar Himmel, At Park och prisade Toso i Göteborg. Stefan är en mycket välmeriterad kock och har tilldelats många fina priser och utmärkelser, så som Årets Kock 1995 och Årets Krögare 2013. Han har genom åren rest runt i större delen av världen och spridit matglädje. 2012 medverkade han i matprogramet Kockarnas Kamp i TV4.

Stefan gästar Hotel Salzburger Hof v. 7

 

Hanna Wiik-Hansen

Vi är glada att kunna presentera STS Alpresors första kvinnliga gästkock, Hanna Wiik-Hansen!

Hanna Wiik-Hansen är kökschef på Långbro Värdshus där hon har arbetat sedan starten år 2005. Tillsammans med Fredrik Eriksson, kock och krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum kommer Hanna att ansvara för middagarna till våra gäster på Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein onsdag-fredag vecka 9.

 

Håkan Thörnström 

Redan som 15 åring marcherade Håkan Thörnström in på Park Avenue Hotel och frågade om han kunde få sommarjobba gratis i köket. Sedan dess har han briljerat på den svenska kockscenen. Håkan har en stjärna i Guide Michelin och driver i dagsläget Thörnströms Kök. Han har bland annat arrangerat Nobelmiddagen vid två tillfällen och HMK Carl XVI Gustafs 60-årsmiddag. 

Håkan gästar Hotel Salzburger Hof under påskveckan (v. 15)

 

 

Kockar som tidigare gästat Hotel Salzburger Hof:

Ulf Wagner

Krögaren och stjärnkocken Ulf Wagner var den förste i Göteborg att år 1989 få en stjärna i Guide Michelin när han drev "The Place". Wagner har blivit korad till Sveriges bäste sommelier och har på senare år även blivit vinimportör. Han har även varit med och drivit Sjömagasinet i Göteborg tillsammans med Gustav Trägårdh där det även här fick en stjärna i Guide Michelin.