Gästkockar i Bad Gastein

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till den 31 augusti på alla veckoresor vintern 24/25.

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till den 31 augusti på alla veckoresor vintern 24/25.

Öppet köp till:

31/8

Gästspel i köket på Hotel Salzburger Hof

Hotel Salzburger Hof står maten i fokus och håller alltid högsta kvalitet.  Varje säsong skapar hotellets kökschef Mario Hellmayr nyskapande och kreativa menyer med säsongens bästa råvaror. Hotellet har genom åren gästats av Sveriges mest framstående kockar, många av dem med stjärnor i Guide Michelin. Tillsammans med Mario skapar de magi i köket, och menyerna bildar spännande kombinationer av det österrikiska och det svenska köket.

Annie Hesselstad 

Nu står det klart! Chefskonditorn Annie Hesselstad som två år i rad skapat desserten på Nobelmiddagen kommer till Bad Gastein i sommar! Annie är chefskonditor på välrenommerade restaurang Artipelag i Stockholm och har tidigare varit med och tävlat i både Svenska Kocklandslaget och OS.  Sommaren 2024 har vi tillsammans med Annie tagit fram en helt unik söt smakresa där hon kommer dela med sig av recept och kunskap under veckan. 

Läs mer

Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson är en framstående svensk kock och krögare med omfattande erfarenhet och flera utmärkelser. Han har bland annat vunnit Årets kock, samt varit ansvarig för Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofias bröllopsmiddag. För närvarande driver han två ansedda restauranger i Stockholm: Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum.

Sedan 17 år tillbaka har Fredrik arbetat med STS Alpresor och gästat köken på hotellen nere i Bad Gastein och på senare år även Cervinia och Champoluc. Här lyckas han gång på gång sammanföra det svenska köket med det österrikiska och italienska.

Fredrik står för det berömda julbordet under vinterns julbordsresor.

Läs mer

 

Kockar som tidigare gästat Hotel Salzburger Hof:

Hanna Wiik-Hansen

Hanna Wiik-Hansen är kökschef på Långbro Värdshus där hon har arbetat sedan starten år 2005. Tillsammans med Fredrik Eriksson ansvarade Hanna för middagarna till våra gäster på Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein vecka 9 vintern 2023 och 2024.

Res till Bad Gastein v. 9

Håkan Thörnström 

Redan som 15-åring marcherade Håkan Thörnström in på Park Avenue Hotel i Göteborg och frågade om han kunde få sommarjobba gratis i köket. Sedan dess har han briljerat på den svenska kockscenen. Fram till 2021 hade Håkan en stjärna i Guide Michelin med sin restaurang Thörnströms Kök. Han har också arrangerat Nobelmiddagen vid två tillfällen och HMK Carl XVI Gustafs 60-årsmiddag. Idag driver han populära Thörnströms Privata rum samt Studio Thörnström. 

Res till Bad Gastein v. 12

Stefan Karlsson 

Stefan Karlsson har varit nere i Bad Gastein och gästspelat många gånger genom åren. Hemma i Göteborg driver Karlsson flera populära restauranger, bland annat SK Mat & Människor som har en stjärna i Guide Michelin. Utöver den driver han också Tavolo, Mr. P, Bar Himmel och prisade TOSO. Stefan är en mycket välmeriterad kock och har tilldelats många fina priser och utmärkelser, så som Årets Kock 1995 och Årets Krögare 2013. Han har genom åren rest runt i större delen av världen och spridit matglädje. 2012 medverkade han i matprogramet Kockarnas Kamp i TV4.

Res till Bad Gastein v. 7

Gustav Trägårdh 

Redan 2010 vann Gustav Trägårdh tävlingen Årets kock, och sedan dess har han varit en av de mest framgångsrika kockarna inom den svenska gastronomin. Trädgårdh har arbetat på många välkända krogar runt om i Sverige, bland annat Sjömagasinet i Göteborg där han tillsammans med Ulf Wagner hade en stjärna i Guide Michelin. En annan stark merit är vinsten i det kända tv-programmet, Kockarnas Kamp år 2014.  Idag driver han populära restaurangen Gurras i Göteborg.

 

Ulf Wagner

Krögaren och stjärnkocken Ulf Wagner var den förste i Göteborg att år 1989 få en stjärna i Guide Michelin när han drev hyllade krogen "The Place". Wagner har blivit korad till Sveriges bäste sommelier och har på senare år blivit vinimportör. Han var med och drev Sjömagasinet i Göteborg, tillsammans med Gustav Trägårdh, där de fick en stjärna i Guide Michelin. Ulf har varit nere i Bad Gastein flertalet gånger och satt guldkant på middagarna. Sedan 2021 driver han Wagners Bistro i Göteborg.