Välkände kocken Fredrik Eriksson i Bad Gastein

Fredrik Eriksson är en framstående svensk kock och krögare med omfattande erfarenhet och flera utmärkelser. För närvarande driver han två ansedda restauranger i Stockholm: Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum.

Sedan 17 år tillbaka har Fredrik arbetat med STS Alpresor på hotellen nere i Bad Gastein och på senare år även Cervinia och Champoluc. Här lyckas han gång på gång sammanföra det svenska köket med det österrikiska och italienska. Vi har pratat med Fredrik om framtida mattrender, vad han helst äter till lunch i skidbacken och vad man alltid hittar i hans eget kylskåp. Läs mer »

 

Kockar som tidigare gästat Hotel Salzburger Hof:

Håkan Thörnström 

Redan som 15 åring marcherade Håkan Thörnström in på Park Avenue Hotel och frågade om han kunde få sommarjobba gratis i köket. Sedan dess har han briljerat på den svenska kockscenen. Håkan har en stjärna i Guide Michelin och driver i dagsläget Thörnströms Kök. Han har bland annat arrangerat Nobelmiddagen vid två tillfällen och HMK Carl XVI Gustafs 60-årsmiddag. 

 

Stefan Karlsson 

Stefan Karlsson driver restaurang SK Mat & Människor, Mr. P, Bar Himmel, At Park och prisade Toso i Göteborg. Stefan är en mycket välmeriterad kock och har tilldelats många fina priser och utmärkelser, så som Årets Kock 1995 och Årets Krögare 2013. Han har genom åren rest runt i större delen av världen och spridit matglädje. 2012 medverkade han i matprogramet Kockarnas Kamp i TV4.

 

Gustav Trägårdh 

Redan 2010 vann Gustav Trägårdh tävling årets kock och har sedan dess varit en av de mest framgångsrika kockarna inom den svenska gastronomin. Han har arbetat på många välkända krogar runt om i Sverige, senast var han på Sjömagasinet i Göteborg där han och Ulf Wagner hade en stjärna i guide michelin. En annan stark merit är även hans vinst i det kända tv-programmet, Kockarna Kamp. 

 

Ulf Wagner

Krögaren och stjärnkocken Ulf Wagner var den förste i Göteborg att år 1989 få en stjärna i Guide Michelin när han drev "The Place". Wagner har blivit korad till Sveriges bäste sommelier och har på senare år även blivit vinimportör. Han har även varit med och drivit Sjömagasinet i Göteborg tillsammans med Gustav Trägårdh där det även här fick en stjärna i Guide Michelin.