Mat och nöje i Bad Gastein

Välj mellan pizza, tapas & österrikiska delikatesser

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Mat och nöje i Bad Gastein

I Bad Gastein bjuds det på ett rikt restaurang- och nöjesliv vart man än vänder sig. Här finns många restauranger med kök från alla världens hörn. 

Klassiska Hotel Salzburger Hof gästas årligen av Sveriges mest välmeriterade kockar och artister. 2022 kommer bland annat prisbelönta Stefan Karlsson, Fredrik Eriksson, Ulf Wagner och Gustav Trädgårdh och lagar mat till hotellets gäster.

Restauranger »
Barer och klubbar »

Restauranger

Gipfelrestaurant Stubner

Upplev Alpernas nya topprestaurang på 2.230 m.ö.h. och njut av Gasteinerdalens godaste Kaiserschmarrn och bästa utsikt på den stora solterrassen. Restaurangen når du genom att ta Stubnerkogel-liften upp till toppen.

 
Mysig atmosfär!

Bellini Bar & Pizza

Här väntar underbara godsaker ur det italienska köket; antipasti, pasta och naturligtvis förföriska desserter.

Mat i toppklass!

Ritz Restaurant 

Inne på Hotel Salzburger Hof hittar du välkända Ritz. Maten med femrättersmiddagarna håller hög klass och restaurangen är känd för sin goda service. Kända artister gästar ofta hotellet.

Barnvänligt!

Restaurant Jagdstube

Mysig och varm atmosfär

Kombinera din egna pasta!

Restaurant Angelo's

Mysig och populär italiensk restaurang som serverar högklassig mat. På menyn hittar du allt från stenugnsbakade pizzor till hemmagjord pasta och sallader.

Fondue!

Restaurant Hofkeller

I Hotel Salzburger Hofs källarvalv med sin rustika charm serveras fondue, raclette och Steinplatte. 

Orania Stüberl

Med en meny som bygger på det klassiska österrikiska köket är det helt klart värt ett besök. Här finns även internationella rätter, men råvarorna är lokala och Gösser och Trumer Bier finns på fat. Den mysiga terrassen är öppen året runt.

 

Barer och klubbar

Silver Bullet Bar

Silver Bullet Bar är Bad Gasteins hetaste afterskiställe med fyra stimmiga barer och livemusik varje kväll. Festen flödar över två plan och stämningen är alltid hög med glada människor och 14 meters takhöjd!

Fun fact: Här gjorde Måns Zelmerlöw sitt livs första stage dive..!

 

Eden Pub

Eden Pub är en klassisk irländsk pub där du kan njuta av en "pint of lager" eller varför inte en äkta Guinness. På kvällarna är det livemusik som skapar en avslappnad atmosfär.

 

Ritz Bar

Ritz Bar på Hotel Salzburger Hof är Bad Gasteins vackraste hotellbar, kanske också Alpernas, med skön pianomusik och underhållning framåt kvällen. Nyrenoverade Ritz Restaurang har ett av alpvärldens främsta och mest uppskattade kök där prisbelönta stjärnkockar ofta gästspelar i vacker miljö och avkopplande atmosfär.

 

Bellini Bar & Piccolini Pizza Piazza

Vår Italian-American Bellini Bar i Hotel Post är mötesplatsen för livsnjutare. Baren lockar tillresta gäster såväl inhemska med sin lounge karaktär och privata atmosfär. Perfekt för dig som vill ha en riktigt god cocktail. 

 

Gästkockar 2022/23

Programmet uppdateras löpande!

Fredrik Eriksson - Julbord

Vintersäsongen på Hotel Salzburger Hof inleds med julbordsresor i december. Höjdpunkten på resan är det läckra julbordet som komponeras av stjärnkocken Fredrik Eriksson. Fredrik började sin kockkarriär på Restaurang Pilen i Stockholm och har sedant dess gjort en kometkarriär. Han har skrivit över 15 kockböcker, medverkat i diverse matalagningsprogram samt vunnit Årets Kock. 

Läs mer om våra julbord

Gustav Trägårdh 

Redan 2010 vann Gustav Trägårdh tävling årets kock och har sedan dess varit en av de mest framgångsrika kockarna inom den svenska gastronomin. Han har arbetat på många välkända krogar runt om i Sverige, bl.a. Sjömagasinet i Göteborg där han och Ulf Wagner hade en stjärna i guide michelin. En stark merit är även hans vinst i det kända tv-programmet Kockarnas Kamp. 

 
v.7

Stefan Karlsson 

Stefan Karlsson driver restaurang SK Mat & Människor, Mr. P, Bar Himmel, At Park och prisade Toso i Göteborg. Stefan är en mycket välmeriterad kock och har tilldelats många fina priser och utmärkelser, så som Årets Kock 1995 och Årets Krögare 2013. Han har genom åren rest runt i större delen av världen och spridit matglädje. 2012 medverkade han i matprogramet Kockarnas Kamp i TV4.

Under årets först sportlovsvecka (v.7) kommer Stefan bjuda på god mat både i och utanför backen.

 

Ulf Wagner

Krögaren och stjärnkocken Ulf Wagner var den förste i Göteborg att år 1989 få en stjärna i Guide Michelin när han drev "The Place". Wagner har blivit korad till Sveriges bäste sommelier och har på senare år även blivit vinimportör. Han har även varit med och drivit Sjömagasinet i Göteborg tillsammans med Gustav Trägårdh där det även här fick en stjärna i Guide Michelin.

 

Håkan Thörnström 

Håkan Thörnström var 15 år när han marcherade in på Park Avenue Hotel och frågade om han kunde få sommarjobba gratis i köket. Sedan dess har han briljerat på den svenska kockscenen. Håkan har en stjärna i Guide Michelin och har bland annat arrangerat Nobelmiddagen vid två tillfällen och HMK Carl XVI Gustafs 60-årsmiddag. 

 

Nöjesliv & afterski

Ställ dina skidor i närmsta driva och njut av en skummande Österrikisk bier! Bad Gasteins afterski och nöjesliv hör till Alpernas roligaste med barer, restauranger och nattklubbar för alla smaker.

Kända gästartister spelar under säsongen

Under vintersäsongen har vi flera kända artister som gästspelar på Silver Bullet Bar och på Hotel Salzburger Hof. De senaste vintrarna har vi gästats av bl.a. Molly Sandén, Oscar Zia, Sanna Nielsen, Robin Bengtsson och Andreas Johnson. 

Se filmen från när Måns Zelmerlöw rockade afterskin på Silver Bullet Bar →