Mat och nöje i Bad Gastein

Välj mellan pizza, tapas & österrikiska delikatesser

Mat och nöje i Bad Gastein

I Bad Gastein bjuds det på ett rikt restaurang- och nöjesliv vart man än vänder sig. Här finns många restauranger med kök från alla världens hörn. 

Klassiska Hotel Salzburger Hof gästas årligen av Sveriges mest välmeriterade kockar och artister. Bland annat brukar prisbelönta Fredrik Eriksson, Stefan Karlsson och Gustav Trädgårdh och laga mat till hotellets gäster.

Fortsätt till:
» Restauranger
» Barer och klubbar

Gästkockar

Gästartister

Restauranger

Gipfelrestaurant Stubner

Upplev Alpernas nya topprestaurang på 2.230 m.ö.h. och njut av Gasteinerdalens godaste Kaiserschmarrn och bästa utsikt på den stora solterrassen. Restaurangen når du genom att ta Stubnerkogel-liften upp till toppen.

 
Kombinera din egna pasta!

Restaurant Angelo's

Mysig och populär italiensk restaurang som serverar högklassig mat. På menyn hittar du allt från stenugnsbakade pizzor till hemmagjord pasta och sallader.

Orania Stüberl

Med en meny som bygger på det klassiska österrikiska köket är det helt klart värt ett besök. Här finns även internationella rätter, men råvarorna är lokala och Gösser och Trumer Bier finns på fat. Den mysiga terrassen är öppen året runt.

 
Mysig atmosfär!

Bellini Bar & Pizza

Här väntar underbara godsaker ur det italienska köket; antipasti, pasta och naturligtvis förföriska desserter.

Mat i toppklass!

Ritz Restaurant 

Inne på Hotel Salzburger Hof hittar du välkända Ritz. Maten med femrättersmiddagarna håller hög klass och restaurangen är känd för sin goda service. Kända artister gästar ofta hotellet.

Barnvänligt!

Restaurant Jagdstube

Mysig och varm atmosfär

Fondue!

Restaurant Hofkeller

I Hotel Salzburger Hofs källarvalv med sin rustika charm serveras fondue, raclette och Steinplatte. 

Barer och klubbar

Silver Bullet Bar

Silver Bullet Bar är Bad Gasteins hetaste afterskiställe med fyra stimmiga barer och livemusik varje kväll. Festen flödar över två plan och stämningen är alltid hög med glada människor och 14 meters takhöjd!

Fun fact: Här gjorde Måns Zelmerlöw sitt livs första stage dive..!

 

Eden Pub

Eden Pub är en klassisk irländsk pub där du kan njuta av en "pint of lager" eller varför inte en äkta Guinness. På kvällarna är det livemusik som skapar en avslappnad atmosfär.

 

Ritz Bar

Ritz Bar på Hotel Salzburger Hof är Bad Gasteins vackraste hotellbar, kanske också Alpernas, med skön pianomusik och underhållning framåt kvällen. Nyrenoverade Ritz Restaurang har ett av alpvärldens främsta och mest uppskattade kök där prisbelönta stjärnkockar ofta gästspelar i vacker miljö och avkopplande atmosfär.

 

Bellini Bar & Piccolini Pizza Piazza

Vår Italian-American Bellini Bar i Hotel Post är mötesplatsen för livsnjutare. Baren lockar tillresta gäster såväl inhemska med sin lounge karaktär och privata atmosfär. Perfekt för dig som vill ha en riktigt god cocktail. 

 

Nöjesliv & afterski

Ställ dina skidor i närmsta driva och njut av en skummande Österrikisk bier! Bad Gasteins afterski och nöjesliv hör till Alpernas roligaste med barer, restauranger och nattklubbar för alla smaker.

Kända gästartister spelar under säsongen

Under vintersäsongen har vi flera kända artister som gästspelar på Silver Bullet Bar och på Hotel Salzburger Hof. De senaste vintrarna har vi gästats av bl.a. Molly Sandén, Oscar Zia, Sanna Nielsen, Robin Bengtsson och Andreas Johnson. 

Se filmen från när Måns Zelmerlöw rockade afterskin på Silver Bullet Bar →