Familjeparadiset Bad Gastein

Barnens Bad Gastein - ett familjeparadis!

Bad Gastein är ett skidparadis för hela familjen. Här finns familjevänlig skidåkning, skandinavisk skidskola, ett populärt äventyrsbad och ett stort utbud av aktiviteter. Under hela vintern får barn dessutom gratis skidhyra och fritt liftkort under utvalda veckor. Boka familjens bästa vecka idag!

Därför passar Bad Gastein familjer

Familjevänligt skidsystem
Direktflyg & kort transfer
Kids Club
Skandinavisk skidskola
Fina familjehotell
Gratis liftkort* & skidhyra

Familjeveckor - barn reser för 1 kr

Under vecka 12-14 reser alla barn för endast 1 kr inkl. flyg, boende och frukost när de sover i extrabädd. Om så önskas inkluderas liftkort och/eller skidhyra i detta pris om medföljande vuxen också bokar motsvarande tillägg.

Erbjudandet avser barn mellan 2 och 12 år som bor i extrabädd på Hotel Salzburger Hof 

 

Boka nu

Barnrabatter med Alp Inclusive®

Barn 2-6 år Barn 7-12 år Barn 13-17 år
Upp till 5 000 kr Upp till 3 500 kr Upp till 2 000 kr

Barnrabatter gäller på Hotel Eden Rock, Ski Lodge Reineke & Hotel Gisela.

Barnpriser på Hotel Salzburger Hof & Villa Orania

VeckaFlyg t/rHotellHalvpensionBarnpris 2-12 år
12-14 ✔︎ ✔︎ ✔︎ 1 kr*
2-5 ✔︎ ✔︎ ✔︎ 3 995 kr
1, 6 & 10, 11 ✔︎ ✔︎ ✔︎ 5 995 kr
52, 53 & 7-9 ✔︎ ✔︎ ✔︎ 6 995 kr

* Under vecka 12-14 reser alla barn för endast 1 kr inkl. flyg, boende och frukost när de sover i extrabädd. Om så önskas inkluderas liftkort och/eller skidhyra i detta pris om medföljande vuxen också bokar motsvarande tillägg. Observera att erbjudandet gäller 1 barnliftkort per vuxen samt endast vid förbokning.

Familjehotell

Hotel Salzburger Hof

Hotel Salzburger Hof - anrikt hotell med lyxigt spa

Hotel Salzburger Hof har Bad Gasteins bästa läge med 300 m till liften. Hotellet, som har 360 bäddar, har smakfullt inredda rum och sviter som passar perfekt för alla par och familjer.

Alla rum har Dux-sängar, hårtork, TV, minibar, safe och gratis Wi-Fi. Det finns flera rum som passar familjer upp till 6 personer och vi erbjuder förmånliga barnpriser.

Hotel Salzburger Hofs gäster får utan kostnad förvara pjäxor och skidor i Johann Schobers imponerande skiduthyrning vid Stubnerkogels liftstation.

På hotellanläggningen finns två spa-avdelningar med pooler, bastur, massage- och fitnessavdelning samt barnrum, spelrum och mycket mer. Maten håller hög klass och restaurangen är känd för sin goda service. Nöjeslivet finns innanför väggarna med kända artister som ofta gästar hotellet.

 • Kundbetyg 4.6/5
 • Avstånd till lift 300 m
 • Avstånd till centrum 10 m
 • Avstånd till skidbuss 100 m
Inkl. flyg, hotell och halvpension
11 088 kr
frånpris per person

Ski Lodge Reineke

Ski Lodge Reineke - familjevänligt skidåkarhotell

Ski Lodge Reineke är vårt Skandinaviska skidåkarhotell som ligger mitt i Bad Gastein, med bara 500 m till liften.

Skilodgen har en sportig och ombonad atmosfär och vår skidtokiga personal ser till att ni får den bästa skidupplevelsen. De har kunskap om byn och dess omgivningar och har koll på vädret för att ge tips om var den bästa skidåkningen finns.

Ski Lodge Reineke har en trevlig restaurang och bar/lounge på bottenvåningen. Varje morgon serveras en rejäl skidåkarfrukost och på kvällarna njuter du av Skiers Dinner - en vällagad 3-rätters middag. Efter middagen anordnas aktiviteter i restaurangen med skidfilmer, föreläsningar, trubadur och skidåkarquiz.

Alla rum är utrustade med sköna DUX-sängar, så du kan sova extra gott efter en tuff dag i backen.

 • Kundbetyg 4.6/5
 • Avstånd till lift 400 m
 • Avstånd till centrum 10 m
 • Avstånd till skidbuss 100 m
Inkl. flyg, boende, frukost, middagar, liftkort 6 dagar
8 965 kr
frånpris per person

Hotel Eden Rock

Hotel Eden Rock - modernt hotell mitt i byn

Hotel Eden Rock, Bad Gasteins klassiska skidåkarhotell har totalrenoverats under 2015. Det vackra hotellet från 1906 har ett utmärkt läge mitt i byn och erbjuder ca 100 bäddar.

Välj mellan 2-bäddsrum, 3, 4, 5 och 6-bäddsrum som har 2 rum och 2 dusch/WC. Alla rum har bekväma DUX-sängar, dusch/WC, TV, gratis Wi-Fi och minikylskåp. Vissa har balkong.

Hotellet har dalens kanske mest populära restaurang, italienska Angelo där också frukosten serveras för hotellets gäster. En halvtrappa ner ligger välkända Eden's Pub som öppnade redan 1982. Här har både Bono (U2), Jude Law och Hugh Grant druckit iskall Guinness på fat och upplevt den sköna stämningen.

De som har bokat Alp Inclusive äter middagarna på en närliggande restaurang. 

 • Kundbetyg 4.4/5
 • Avstånd till lift 500 m
 • Avstånd till centrum 0 m
 • Avstånd till skidbuss 300 m
Inkl. flyg, boende, frukost, middagar, liftkort 6 dagar
9 131 kr
frånpris per person

Hotel Gisela

Hotel Gisela - gemytligt boende i mysig alpstil

Hotel Gisela är ett av våra populäraste hotell i Bad Gastein. Hotellet är ett trevligt sporthotell med bara 400 m till Stubnerkogelliften.

Här finns bekväma rum för 2-4 personer. Hotellet har 65 bäddar och rummen är utrustade med dusch/WC, hårtork, TV, och gratis Wi-Fi. På restaurang Gisela Steakhouse serveras den förstärkta frukosten och de goda trerätters middagarna. För den som vill ta sig en öl/drink efter en lång dag i backen så är det lätt att ta sig in till närliggande Hotel Salzburger Hof´s bar, Ritz. Gisela blir tidigt fullbokat så passa på att boka idag!

På Hotel Gisela bor du i hjärtat av Bad Gasteins restaurang och nöjseliv. Precis utanför dörren ligger till exempel några av stans bästa afterski- och nattklubbar.

 • Kundbetyg 4.4/5
 • Avstånd till lift 400 m
 • Avstånd till centrum 1 m
 • Avstånd till skidbuss 100 m
Inkl. flyg, boende, frukost, middagar, liftkort 6 dagar
9 536 kr
frånpris per person

Barnaktiviteter

Familjevänliga skidsystem

Gasteinerdalens skidsystem består av 5 olika berg; Stubnerkogel är det närmast belägna systemet som ligger mitt i centrala Bad Gastein och är bra för barnfamiljer. Vid Stubnerkogelliften ligger skidskolan med barnbacke och alla våra fina hotell. Ett annat populärt och barnvänligt skidområde är Angertal/Schlossalm dit man kan ta sig med buss eller på skidor. Här finns ett barnområde med nybörjarbackar och barnliftar.  För de lite äldre barnen är Snow Parken i området Schlossalm mycket populär.

Läs mer om skidåkningen

Gratis liftkort under utvalda veckor

Under vecka 12–14 får barn/ungdom upp till 12 år gratis liftkort. Gäller när medföljdande vuxen köper ett 6-dagars liftkort.

Observera att erbjudandet gäller 1 barnliftkort per vuxen samt endast vid förbokning.

 

Gratis skidhyra hela säsongen

Under hela skidsäsongen får barn 2–12 år gratis skidhyra (skidor, pjäxor och hjälm). 

Observera att erbjudandet gäller 1 barnskidhyra per vuxen samt endast vid förbokning.

 

Skandinaviska skidlärare

I Bad Gastein finns en skidskola med skandinaviska skidlärare som vänder sig till barn mellan 5 och 12 år. Barnen delas in i grupper efter ålder och kunskapsnivå. 

Passar barn 4-12 år

STS Kids Club – äventyr hela veckan

I Bad Gastein har vi en egen Kids Club där våra erfarna barnguider hittar på roliga aktiviteter med barnen både inom- och utomhus. Våra svensktalande ledare ser till att barnen stormtrivs. Vi pysslar, leker i snön, letar snöskatter, har picknick i backen, indianafterski och såklart poolparty för de lite äldre barnen. STS Kids Club bokas på plats i Bad Gastein och lämpar sig för barn mellan 4–12 år. Pris: 20 euro/dag.

Passar ungdomar 12-17 år

Young Riders - fartfyllt från morgon till kväll

För de lite äldre barnen erbjuder vi Young Riders. Under veckan kan man följa med på gemensam skidåkning med våra duktiga guider. På kvällarna arrangeras bland annat pingistunering, biokväll med popcorn, femkamp och andra roliga aktiviteter. Young Riders bokas på plats i Bad Gastein och lämpar sig för barn mellan 12–17 år. Pris: 20 euro/dag.

 

Barnpassning på Hotel Salzburger Hof

På Hotel Salzburger Hof finns det många olika barnaktiviteter. Utöver vanliga programmen kan man även boka barnpassning. Kontakta din reseledare för mer information och hur man bokar.

 

Läs mer på vår blogg

Alpernas bästa familjedestination – Bad Gastein

Att fjällen eller dylikt är det enda alternativet har folk fått om bakfoten. Bad Gastein har allt just fjällen har för barnen, men viktigt är också att tänka på DIG som skidåkande förälder. I detta blogginlägg slår vi hål på myten och visar varför Bad Gastein är ett paradis för familjer med både små och stora kids...

Läs blogginlägg