Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

 

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!

Afterski i ST Anton

#1 St Anton – Mooserwirt & Krazy Kanguruh

Redan för över 100 år sedan swishade byprästen nedför St Antons branta berg och här startades världens första skidskola. Söker du After skins rötter så har du kommit rätt. Den uppfanns i princip på Krazy Kanguruh 1965 och på samma brant som den galna kängurun, ligger idag också ”alla afterskiers moder” Mooserwirt.

LÄS MER OM ST ANTON >>

Saalbach afterski fest

#2 Saalbach – Hinterhag Alm

En av alpernas bästa skidorter bjuder på breda, raka pister som smidigt följer bergets lutning och gör dig till strålande skidåkare. Prick fyra på eftermiddagen samlas alla och den kör igång – den smått världsberömda afterskin på Hinterhag Alm. Livemusiken får det att spritta i benen och tro oss, det är lätt att ryckas med i långdans!

LÄS MER OM SAALBACH >>

afterski Val Thorens

#3 Val Thorens – La Folie Douce

Val Thorens levererar magisk skidåkning för våghalsiga experter och peppade nybörjare. Som ”grädde på moset” så finns här 34 barer och nattklubbar. Den häftigaste afterskin med ett 700 m2 stort dansgolv stavas La Folie Douce. Och vi älskar verkligen att avsluta dagen här, högt, högt upp under den bara himlen.

LÄS MER OM VAL THORENS >>

#4 Bad Gastein – Silver Bullet Bar

Med cirka 50 liftar och över 200 kilometer preparerade pister bjuder episka Bad Gastein på kittlande snöäventyr, oavsett hur många åk du har i ryggsäcken. Efter en dag i backen beger vi oss såklart till världens bästa Silver Bullet Bar. Här han du beställa ”Ein grosse Bier” i någon av de fyra barerna och släppa loss ordentligt i danspjäxorna.

LÄS MER OM BAD GASTEIN >>

Afterski i Les 2 Alpes

#5 Les 2 Alpes – Pano Bar

I Les 2 Alpes finns mängder av natursnö vilket betyder sköna åk med härlig svikt under skidorna eller snowboarden. Mitt i backen, 2 600 meter över havet hittar vi också Pano Bar,det läckraste afterskistället med en smärtsamt vacker vy rakt över dalen. Solterrassen är gigantisk och solnedgången ackompanjeras av liveband eller DJ:s varje dag.

LÄS MER OM LES 2 ALPES >>

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...

7 österrikiska maträtter du inte får missa!

De österrikiska köket står för en varierad matkultur där många rätter har tydliga influenser från landets grannländer. Gemensamt för all mat är att den är otroligt vällagad och serveras i generösa portioner, oavsett om du besöker en liten bergshytta 2000 m ö h eller en stjärnrestaurang. Vi har listat våra sju favoriträtter som du måste testa när du är i Österrike.

Längdskidåkning i Alperna - Längdveckan är tillbaka!

 För tolfte året i rad arrangeras vår populära temavecka – Längdveckan. En mycket uppskattad vecka av nybörjare så väl som erfarna längdåkare där du tillsammans med välkända coacher får möjlighet att träna och utvecklas i en fantastisk Alpmiljö.