Detta är tidernas bästa after-ski låt

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla våra veckoskidresor till Alperna fram till 31 augusti

Öppet köp till:

31 augusti

Vi har frågat 3000 av våra resenärer vilken låt de tycker är den bästa after-ski låten när man är i Alperna. Det är idel gamla rockklassiker som placerar sig högt på listan tillsammans med en allsångsfavorit från Österrike. Här ser du topp 5 listan bland våra gäster.

 

1. LIVING NEXT DOOR TO ALICE – SMOKIE

Kommentar: Denna allsångsvänliga låt släpptes redan 1972 men blev en stor världshit när brittiska popbandet Smokie spelade in den 4 år senare. 1996 spelade Belgiska bandet ”Gompie” in en cover, men kallade den ”Who the fuck is Alice?” – denna raka fråga visade sig bli en succé i samtliga Alpländer. Här ser ni Smokies version med karaoketexter så ni kan hänga med 🙂

2. ANTON AUS TIROL – DJ ÖTZI

Kommentar: Få har lyckats att skapa sig en lika framgångsrik karriär på att skapa trallvänliga covers på kända hits som Österrikes stolhet DJ Ötzi. I skrivande stund är det nog bara Marcel Hirscher som är mer populär i Österrike. DJ Ötzis genombrottslåt ”Anton aus Tirol” är från början skriven av Harry Schagerl – men går numer under namnet ”Orginal Anton” i Österrike. Nedan ser ni båda versionerna, döm själv vilken ni gillar bäst.

3. HIGHWAY TO HELL – AD/DC

Kommentar: Med relativt enkla riff och fokus på energi har hårdrocksbandet AC/DC från Australien varit ett av världens mest framgångsrika rockband i snart 40 år. Highway to hell är deras genombrottslåt och det är inte svårt att förstå varför denna låt hamnar högt upp bland våra gästers favoritlista. 

4. SWEET HOME ALABAMA – LYNYRD SKYNYRD

Kommentar: Rockbandet Lyryrd Skynyrd bildades redan 1964 i Florida av 6st skolkamrater. Men det skulle dröja ända till 1973 av hårt turnéliv innan deras absolut största hit Sweet Home Alabama slog igenom. Precis som med övriga låtar på after-ski topplistan har Sweet Home Alabama ett svängigt riff och en enkel men kraftfull refräng.

5. JUMP – VAN HALEN

Kommentar: Rockbandet Van Halen bildades 1972 av bröderna Eddie van Halen (gitarr) och Alex van Halen (trummor) och tillsammans med karismatiske sångaren David Lee Roth hade bandet ett flertal hits under 1970-talet. Men det är främst för deras glamrock hit ” Jump” från 1984 med sina karakteristiska synthar som man älskar att höra låten på after-ski. JUMP!

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Packlista inför skidresan

 Visst är det trist att börja skidsemestern med att köpa utrustning man glömt packa ned? Men misströsta inte, vi har sammanställt en packlista åt dig att utgå ifrån...

Topplista: Alpernas 5 bästa afterski!

Vi har dammsugit varje alptopp, snokat runt i varenda liten pittoresk by och frågat ut våra mest erfarna guider. Här är äntligen resultatet – vår egen afterski-topplista!

 

Italiens största skidorter

Det är något speciellt med de italienska Alperna. Solen skiner lite starkare och lite längre, pisterna är något bättre preparerade och maten är något mycket godare. Det lunkas fram i Italien, La Dolce Vita är ett klassiskt uttryck, och det stämmer verkligen. Här stressar folk inte i onödan, fokus ligger främst på mjuka carvingsvängar och långa luncher i solen. Val Gardena och Canazei är två orter som har allt en skidsemester bör innehålla, en liten hint, de båda orterna ingår i världens största skidsystem…