Nöjesliv i Courmayeur

Matälskarens himmelrike

Courmayeur - Alpernas matmecka

Courmayeur är rättvist känd för alla sina bergsrestauranger och många åker inte bara hit för den fantastiska skidåkningen utan också för den goda maten. Med över 40 restauranger varav 20 i backen råder inget tvivel om var fokus ligger. Här trivs gourmanden som vill frossa i italienska delikatesser och njuta av Aostadalens bästa viner. 

Ät gott i backen

Från mittenberget till Plan Chécrouit finns det många populära restauranger med soliga terrasser. Maison Vieille är en av dem som bjuder på en mysig alpin atmosfär och en fantastisk utsikt mot Mont Blanc-massivet. En annan favorit är Christiania som serverar utsökts pastarätter och äkta italienska pizzor. 

I området kring Zerotta finns det också flera populära bergsrestauranger. Petit Mont Blanc är en av favoriterna som serverar vällagade grillrätter och italiensk husmanskost.  Är man inte hungrig kan man med fördel slå sig ner på deras soldränkta terrass och njuta av en Aperitif. 

Trevliga restauranger i byn

Även i byn vimlar det av alltifrån mysiga trattorior till gourmetrestauranger. Är du sugen på stenungsbakad pizza ska du bege dig till Pizzeria du Tunnel som ligger i den mysiga gamla stan.

La Terrazza är ett annat populärt ställe där du bland annat kan äta god fondue och raclett. Vill du lyxa till det ska du besöka Petit Royal Restaurant som ligger belägen på det lyxiga hotellet Hotel Royal Golf. Restaurangen har belönats med en stjärna i Guide Michelin för sin matkonst som i första hand fokuserar på lokala specialiteter och närodlade råvaror.