Mat & nöje i Champoluc

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till den 31 augusti på alla veckoresor vintern 24/25.

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till den 31 augusti på alla veckoresor vintern 24/25.

Öppet köp till:

31/8

Mat & nöje i Champoluc

I Champoluc är det 100 % fokus på skidåkning. Skidåkare här vill ju nämligen ta till vara på alla skidtimmar de kan få i det stora Monterosa-systemet. En god lunch i solen och kanske en och annan öl på eftermiddagen är allt som hinns med innan man åter gör sig redo för berget.

Afterskiställen och klubbar är därför något begränsade och istället är det soliga uteserveringar och mysiga barer som gäller. Men självklart finns det alltid fest för den som är sugen. Nedan listar vi några av byns bästa restauranger och barer.

Fortsätt till:
» Restauranger
» Afterski & barer

Restauranger

Il Balivo

En av de bästa och mest populära restaurangerna i byn. Med klassiska, norditalienska specialiteter på menyn och bra service är detta ett toppenställe. Se till att boka bord i god tid!

 

Le Sapin

Ett måste om du besöker Champoluc enligt många. Serverar sniglar, mört kött, kalvfilépasta och en risotto som blivit världsberömd. Personalen är fantastisk och vi vågar lova en unik matupplevelse. 

 

L'Essentiel 

Denna mysiga och gästvänliga restaurang ligger belägen mitt i byn och serverar fiskrätter av högsta kvalitet. Men du hittar även många lokala specialiteter och klassiska italienska rätter. Vi rekommenderar framför allt bläckfisk-carpaccion!

 

La Grange

En riktig höjdarrestaurang. De passionerade kockarna levererar god mat i rejäla portioner. Lokalen var tidigare en lada men byggdes alltså om och är i dag en fin krog. Skön jazz spelas i högtalarna och servicen är i toppklass. 

 

La Mandria

La Mandria är ett riktigt guldkorn i backen som få känner till! En familjeägd restaurang som sägs ha Champolucs godaste tiramisu. Här går kvalitet och vänlig service hand i hand. Sätt dig till rätta på solterrassen för en välförtjänt paus från skidåkningen. 

 

Afterski & barer

Hotell Castor

På tisdagar kan du få uppleva allsång i denna trevliga bar. Ägaren Herman sätter sig nämligen vid pianot och gästerna stämmer glatt in med sång. 

Santé

Santé är en mysig liten bar som ligger längs med huvudgatan. Bartendern Rudy är känd för sina goda drinkar och gästvänlighet.

 

Brunos Bar

Är en dold men ack så populär afterski-pärla som ligger mitt i backen. Här är det perfekt att stanna till och ta en kall öl efter dagens sista åk.